Διάγγελμα Τσίπρα: Όχι στον Διχασμό του Ελληνικού λαού

2015-07-03 18:03

«Να προσέλθουμε στις κάλπες με ψυχραιμία και υπευθυνότητα, λέγοντας όχι στα τελεσίγραφα και στο διχασμό», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε τηλεοπτικό μήνυμα του.

Όχι στα τελεσίγραφα και στον διχασμό, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε τηλεοπτικό του μήνυμα και πρόσθεσε ότι «η ώρα της ευθύνης έφθασε» ενώ ζήτησε να σιγήσουν οι σειρήνες της καταστροφής. Ακολούθως ανέφερε: «Ας προσέλθουμε με ψυχραιμία και υπευθυνότητα, βαρύνοντας τα επιχειρήματα και όχι τους αφορισμούς».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην χθεσινή έκθεση του ΔΝΤ που προτείνει κούρεμα 30% και 20ετή περίοδο χάριτος για το ελληνικό χρέος: «χθες είδαμε την έκθεση του ΔΝΤ που επιβεβαιώνει ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο. Η θέση τους όμως δεν παρουσιάστηκε από τους δανειστές στους πέντε μήνες που διαπραγματευόμαστε. Ο βασικός εμπνευστής του μνημονίου επιβεβαιώνει τη εκτίμηση μας ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο».

Ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε: «Η ώρα της ευθύνης και της δημοκρατίας έφτασε. Την Κυριακή δεν κρίνεται η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ αλλά αν θα συναινέσουμε στον αργό θάνατο της οικονομίας και την κοινωνίας, αν θα κόψουμε τις συντάξεις ή αν θα ενισχύσουμε την διαπραγματευτική μας δύναμη. Το ΟΧΙ δεν σημαίνει ρήξη με τη Ευρώπη αλλά συνέχιση της διαπραγμάτευσης. Σας καλώ να πούμε ΟΧΙ στον διχασμό και στην εκστρατεία του φόβου, να αποφασίσετε για την δημοκρατία και την αξιοπρέπεια».

Κλείνοντας κάλεσε «να επιδείξουμε υπευθυνότητα, να σεβαστούμε τις αντίθετες απόψεις και ενωμένο να αντιμετωπίσουμε το κοινό μας αύριο».