ΔΗΜΟΣ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ: ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΠΑΝΟΣ ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΟΣ

2015-04-27 14:01

Μετά την σημερινή παραίτηση τού Δημοτικού συμβούλου Γιώργου Χαντζή,τη σκυτάλη λίγο αργότερα, πήρε ο Πάνος Κοντογεώργος, αντιπρόεδρος τού Δημοτικού Συμβουλίου καί ιδιαίτερα δημοφιλές στέλεχος της παράταξης ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ του Ν.Τζιβελέκα στον Δήμο Μακρακώμης, πού με επιστολή του δηλώνει την ανεξαρτητοποίηση του.

Διαβάστε την επιστολή του

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ


Ανοιχτή επιστολή προς όλους τους δημότες του Δήμου Μακρακώμης
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ Πρόεδρο Δημοτικού συμβουλίου.

Αγαπητοί συνδημότες κύριε πρόεδρε ,
σε όλη την έως σήμερα πορεία της ζωής μου, αρχικά στην Ελληνική Αστυνομία και αργότερα στα κοινά του Δήμου Μακρακώμης, είχα πάντοτε ως βασικές μου αρχές τη Δημοκρατία, τη Διαφάνεια και τον Σεβασμό στους νόμους, στα ψηφίσματα του κράτους, , αλλά και Ισχυρή Πίστη στην ορθή λειτουργία των θεσμών κάθε βαθμίδας.
Δεν σταμάτησα ούτε στιγμή να εργάζομαι ακούραστα για το καλό του τόπου μας συνολικά και φυσικά να σέβομαι και να υπηρετώ τους ανθρώπους που παραμένουν στις ρίζες τους κι έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με την πρωτοφανή οικονομική κρίση που έχει ενσκήψει στη χώρα και πλήττει με ιδιαίτερη βαρβαρότητα τα χαμηλά στρώματα της κοινωνίας μας.
Υπηρέτησα με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια τον συνδυασμό "Νέα Σελίδα" που κάποτε είχε την ευθύνη διακυβέρνησης του Δήμου Σπερχειάδας, ενώ τα τελευταία χρόνια σύστασης του "Καλλικρατικού" Δήμου Μακρακώμης, βρίσκεται στην πλευρά της Μείζονος Αντιπολίτευσης με την ψήφο-εντολή των δημοτών μας.
Οδηγός μου για όλα αυτά, ήταν και παραμένει η προκοπή-πρόοδος του τόπου μας και του Δήμου μας και η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών του, μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες λήψης των αποφάσεων και λειτουργίες, όπως αυτές που προβλέπουν ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η ευνομούμενη Πολιτεία μας.
Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια στον ενιαίο -πλέον- Δήμο Μακρακώμης, καταστρατηγούνται κορυφαίες έννοιες, όπως:
* Της δημοκρατικής λειτουργίας του Δήμου, του Δημοτικού Συμβουλίου και των παρατάξεων που το απαρτίζουν.
* Του ορθολογικού προγραμματισμού των δράσεων, στο πλαίσιο της καθημερινής λειτουργίας του Δήμου μας.
* Της ιεράρχησης των απαιτούμενων έργων εργασιών με βάση τις πραγματικές ανάγκες των δημοτών. κι όχι με γνώμονα το προσωπικό συμφέρον των δημοτικών παραγόντων και των εργολάβων-συνεργατών τους.
* Του σεβασμού στο δημόσιο χρήμα, μέσα από διαγωνιστικές διαδικασίες, τις οποίες προβλέπει η ελληνική νομοθεσία και οι οποίες εκλείπουν παντελώς.
* Του σεβασμού στους πολίτες και της έκφρασής τους μέσω των Τοπικών Συμβουλίων και των άλλων συλλογικών οργάνων τους.
* Της χρηστής διοίκησης και της τήρησης των νόμων σε κάθε βήμα, σε κάθε ενέργεια, σε κάθε απόφαση του Δήμου.
Αποτέλεσμα της καταστρατήγησης όλων αυτών, είναι το τελευταίο διάστημα ο Δήμος μας να βρίσκεται στο μικροσκόπιο κρατικών ελεγκτικών αρχών (ΣΔΟΕ, Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Συνήγορος του Πολίτη κ.λ.π) και να είναι υπόλογος για πράξεις ή παραλείψεις.
Μεγάλες ευθύνες για ό,τι συμβαίνει στο Δήμο μας, πέραν φυσικά της Δημοτικής Αρχής, έχουν και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης και κυρίως αυτής της Μείζονος Αντιπολίτευσης, η οποία οφείλει και επιβάλλεται να ασκεί έλεγχο στη δημοτική Αρχή, σε κάθε της βήμα, αλλά και να προστατεύει τους δημότες από αυθαίρετες αποφάσεις και πρακτικές της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου.
Δυστυχώς όμως δεν συμβαίνει αυτό, καθώς η στάση της παράταξης της Μείζονος Αντιπολίτευσης, με προσωπική ευθύνη του επικεφαλής της να στηρίξει "απλόχερα" τη Δημοτική Αρχή ακόμα και για κορυφαία ζητήματα, όπως αυτό της εξόφθαλμα παράνομης αύξησης των τελών της ύδρευσης. Επιλέγει, δηλαδή, να στηρίξει τις έωλες, πρόχειρες και φορομπηχτικές εισηγήσεις της Δημοτικής αρχής , τασσόμενη απέναντι στους δημότες, που παρά την οικονομική κρίση έχουν γίνει φορολογικός σάκος του μποξ.
Αγαπητοί συνδημότες,
με όλα όσα -ελάχιστα σε σχέση με αυτά που συμβαίνουν- σας ανέφερα παραπάνω, προσωπικά οφείλω έστω και τώρα να διαχωρίσω τη θέση μου από την "συμψηφιστική" λειτουργία της παράταξης "Νέα Σελίδα" και να ...γυρίσω πραγματική σελίδα στα δημοτικά τεκταινόμενα του τόπου μας, με μοναδικό γνώμονα:
* Την ορθή λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου,
* Την επαναφορά της νομιμότητας στη λήψη των αποφάσεων,
* Τη διαφάνεια σε κάθε πράξη-ενέργεια της Δημοτικής Αρχής και την ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ των πολιτών του Δήμου μας από αυθαίρετες πρακτικές .
Πιθανόν να άργησα να το κάνω και για το λόγο αυτό σας ζητώ ταπεινά και ειλικρινά ΣΥΓΓΝΩΜΗ. Ομως, έχει και η υπομονή τα όριά της. Αλλωστε, η νέα πενταετής θητεία της Δημοτικής Αρχής βρίσκεται ακόμα στο ξεκίνημά της.
Από τη θέση του ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου Μακρακώμης, υποχρέωσή μου είναι υπερασπιστώ όλους τους πολίτες του Δήμου μας που με τίμησαν προσωπικά με την ψήφο τους στις αυτοδιοικητικές εκλογές που έγιναν πριν περίπου έναν χρόνο και με ανέδειξαν πρώτο Δημοτικό Σύμβουλο στην Δημ. ενότητα Μακρακώμης . Το χρέος μου αυτό έναντι των δημοτών, με υποχρεώνει να παραμείνω στις αυτοδιοικητικές επάλξεις, αλλά να μην συμμετέχω πλέον στον συνδυσμό "Νέα Σελίδα", καθώς ο επικεφαλής του, για λόγους που θα πρέπει να εξηγήσει τον οδηγεί σε συρρίκνωση και ανυποληψία, μετατρέποντάς τον σε "ουρά" της σημερινής Δημοτικής Αρχής.
Προσωπικά παραμένω πιστός στις αρχές του συνδυασμού όπως διατυπώθηκαν στην προεκλογική διαδικασία. Στην πορεία και ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, αν κάποιος άλλαξε ρότα είναι ο επικεφαλής του συγκεκριμένου συνδυασμού και όχι εγώ.
ΜΑΚΡΑΚΩΜΗ 27/4/2015

ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ
ΠΑΝΟΣ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ