ΔΝΤ: Απόλυτος αιφνιδιασμός το δημοψήφισμα

2015-06-28 15:44

Απόλυτο αιφνιδιασμό αποτέλεσε για το ΔΝΤ η ανακοίνωση από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης της διενέργειας δημοψηφίσματος για την πρόταση των δανειστών.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ανταποκριτής του Mega στην Ουάσινγκτον Μιχάλης Ιγνατίου, η Κριστίνν Λαγκάρντ «πιστεύει πως είναι πολύ χειρότερη η κατάσταση τώρα, από ποτέ» και ό,τι και να γίνει, χρειάζεται απαραίτητα ένα νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα.

Οπως μετέδωσε ο Μιχάλης Ιγνατίου το Ταμείο επιρρίπτει ευθύνες στην ελληνική κυβέρνηση, σημειώνοντας πως ενώ κάποια στιγμή υπήρξε καλή πρόοδος, όλα ανατράπηκαν εξαιτίας της Αθήνας και θεωρεί ότι ενώ οι Θεσμοί έδειξαν ευελιξία δεν έκανε το ίδιο και η Αθήνα. Πρόσθεσε ακόμη ότι το Ταμείο απέρριψε τα μέτρα, επειδή δεν ήταν στο 1% του ΑΕΠ.

Τα βλέμματα όλων στρέφονται τώρα στη συνεδρίαση του ΔΝΤ... Πάντως, το ΔΝΤ, όσον αφορά το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους εκτιμά πως δεν χρειάζεται απαραίτητα «κούρεμα» αλλά είναι ένα θέμα το οποίο πρέπει να λύσουν οι θεσμοί μεταξύ τους, θεωρώντας, ωστόσο, πως αυτή τη στιγμή η εν λόγω συζήτηση δεν επί του παρόντος.