Δυνατότητα ρύθμισης οφειλών σε 18 ή 36 δόσεις από την ΔΕΗ

2017-03-13 22:32

Δυνατότητα ρύθμισης οφειλών σε 18 ή 36 δόσεις από την ΔΕΗ

Τη δυνατότητα ρύθμισης οφειλών σε 18 ή 36 δόσεις προσφέρει η ΔΕΗ για τις ληξιπρόσθεμες υποχρεώσεις των καταναλωτών που ξεπερνούν τα 500 ευρώ, ενώ για τα μικρότερα χρέη προβλέπεται "πάγωμα" για έναν χρόνο, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα για τον οφειλέτη.

Τα παραπάνω προκύπτουν από δηλώσεις του προέδρου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Γεώργιου Αδαμίδη, ο οποίος μιλώντας για τα νέα προγράμματα διακανομισμού έκανε λόγο για "γενναίες ρυθμίσεις, που όμοιές τους δεν κάνει καμία άλλη εταιρεία στη χώρα".

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ - ΜΠΕ, "Πρακτορείο 104,9 FM", ο κ.Αδαμίδης επισήμανε ότι για τις οφειλές πάνω από 500 ευρώ, "αν θέλει κάποιος να πληρώσει ένα 15% προκαταβολής στο (οφειλόμενο) ποσό του, μπορεί να πάρει τις 36 δόσεις. Αν θέλει να πληρώσει ένα 10% της προκαταβολής, μπορεί να πάρει 18 δόσεις.

Ο κ. Αδαμίδης σχολίασε πως υπήρξαν έξι παρατάσεις προκειμένου οι πολίτες να διευθετήσουν τις οφειλές τους, επισημαίνοντας ότι πέρα από τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, υπάρχουν καταναλωτές κατά συνείδηση κακοπληρωτές.

"Ένας που έχει ένα μικρό σπίτι ή που είναι φτωχός άνθρωπος, προσπαθεί να είναι εντάξει με τις υποχρεώσεις του. Αυτό το λένε όλα τα στοιχεία. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει μόνο ένα 18% απλήρωτων λογαριασμών στην Ορεστιάδα και στο Διδυμότειχο και να υπάρχει 50% απλήρωτων λογαριασμών στη Ρόδο. Δεν μπορεί να με πείσει κάποιος εμένα ότι στη Ρόδο είναι φτωχότεροι απ' ό,τι στην Ορεστιάδα" είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ.