Δυτική Φθιώτδα: Έξι νέα κρούσματα κορωνοϊού

2021-03-21 09:52

Σε Λαμία, Λοκρίδα και Δυτική Φθιώτιδα, εντοπίζονται τα 23 κρούσματα του χάρτη του ΕΟΔΥ της 20ης Μαρτίου.

Τα περισσότερα είναι στη Λαμία, συνολικά 12, 4 άνδρες και 6 γυναίκες και δύο μικρά παιδιά 9χρονος και 6χρονος. Οι υπόλοιπες ηλικίες είναι από 23 μέχρι 90 ετών με διάμεση τιμή τα 38,5 έτη.

Στη λίστα μπήκε αυτή τη φορά καί η Δυτική Φθιώτιδα με τον ΕΟΔΥ να χρεώνει 6 περιστατικά στην περιοχή Μακρακώμης (σύμφωνα με πληροφορίες στην  Κοινότητα Καστρίου) τέσσερις άνδρες, 45, 47, 47 και 59 ετών και δύο γυναίκες 31 και 88 ετών.

Να προσθέσουμε ότι με ανάρτησή του στο ΦΒ ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καστρίου Νίκος Κουμπούρας, ενημέρωσε ότι είναι θετικός στην covid-19 και καλεί όποιον ήρθε σε επαφή μαζί του να είναι επιφυλακτικός στις επαφές του για μερικές μέρες. Την Δευτέρα 22 Μαρτίου,Κινητή Ομάδα του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται στο Καστρί μετά από συνεννόηση με το Δήμο Μακρακώμης.

Τα υπόλοιπα 5 είναι στη Λοκρίδα με τα τέσσερα από αυτά στο Δήμο Λοκρών και συγκεκριμένα σε Μαλεσίνα (58χρονος, 83χρονη), Μαρτίνο (74χρονος) και Αταλάντη (27χρονη). Το άλλο είναι στη ΔΕ Αγίου Κωνσταντίνου του Δήμου Καμένων Βούρλων και αφορά 35χρονο.

 

Η ενημέρωση από τον Δήμο Μακρακώμης για την διενέργεια των rapid tests στο Καστρί:

Ενημερώνουμε τους δημότες μας ότι στα πλαίσια πρόληψης και αποφυγής της διασποράς του κορωνοϊού (Covid-19) ο Δήμος μας σε συνεργασία με κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, αποτελούμενο από Κινητές Ομάδες Υγείας, θα πραγματοποιήσει δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), στην πλατεία της Κοινότητας Καστρίου την Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021 από τις 10:00π.μ. έως τις 13:00μ.μ.

Όσοι πολίτες επιθυμούν μπορούν να προσέλθουν, προκειμένου να υποβληθούν σε ανώδυνο τεστ ταχείας ανίχνευσης (rapid test). Η διενέργεια των τεστ για τον κορωνοϊό (covid-19) θα πραγματοποιείται με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας.
Απαραίτητη προϋπόθεση να φέρουν το ΑΜΚΑ τους.

Ο Αντιδήμαρχος

Γεώργιος Κουτσολέλος