Δυτική Φθιώτιδα: Oι αετοί βγήκαν βόλτα στον ουρανό της Βίτωλης

2016-08-02 11:57

Κατά ζευγάρια πετούν στον ουρανό της Δ.Φθιώτιδας οι αετοί εντυπωσιάζοντας τους επισκέπτες και μερικές φορές τρομάζοντας τους ντόπιους , όταν προσπαθούν να αρπάξουν κάποιο ζώο για την τροφή τους.

Χρήσιμες πληροφορίες για τους αετους:

Ένα χαρακτηριστικό των αετών είναι ότι μπορούν να πετούν, παρ' όλο το βάρος τους, πολλές ώρες χωρίς να κουράζονται. Αν παρατηρήσει κανείς, όμως, προσεκτικά τον αετό θα δει ότι αφήνει ανοιχτά τα φτερά του πολλή ώρα, αιωρείται όπως λέμε και μόνο σε μερικές περιπτώσεις τα χτυπάει, για να πάρει δύναμη. Ο αετός, όπως φυσικά και άλλα πουλιά, ξέρει και εκμεταλλεύεται πάρα πολύ καλά τα ρεύματα του αέρα και τελικά πετάει, όπως περίπου και το ανεμοπλάνο. Με τον τρόπο αυτό μπορεί και κάνει μεγάλη οικονομία στις δυνάμεις του και δεν κουράζεται.

Συνήθως οι αετοί τρέφονται με ζωντανά ζώα, σαύρες, ποντικούς, λαγούς, χελώνες, μικρά αρνιά και κατσίκια, αλεπούδες, μικρούς λύκους κλπ. Πολλές φορές είναι δυνατό να επιτεθεί και εναντίον του ανθρώπου, ιδιαίτερα όταν βρίσκεται σε άμυνα ή προσπαθεί να σώσει από τον άνθρωπο που πλησίασε στη φωλιά του τα μικρά του. Τα τραύματα που προκαλεί ο αετός είναι πραγματικά φοβερά, αφού τόσο το ράμφος του, όσο και τα νύχια του είναι πάρα πολύ κοφτερά. Για αυτό μην διανοηθείτες να τους προκαλέσετε. Γιά να δείτε όμορφες φωτο από τη Βίτωλη Δ.Φθιώτιδας...Click to enlarge image aetos07.JPGπατήστε ΕΔΩ

Πηγή: lamiastar.gr/index.php/topika-nea/fthiotida/78264-vgikan-volta-oi-aetoi-foto

Click to enlarge image aetos07.JPG