Έρχονται πληρωμές - Τέλη Σεπτεμβρίου το αγροτικό πετρέλαιο, Οκτώβριο η Βασική Ενίσχυση

2016-09-12 22:18

Στα τέλη Σεπτεμβρίου θα δοθεί η επιστροφή πετρελαίου προς τους αγρότες, διαβεβαίωσε η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας κ. κατερίνα Παπανάτσιου, μιλώντας  στο "Μαγκαζίνο της Θεσσαλίας". Τη διαβεβαίωση αυτή της παρείχε ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Χουλιαράκης. Σημείωσε ωστόσο, ότι προφανώς θα γίνουν συμψηφισμοί με φόρους, ή ΕΝΦΙΑ των αγροτών από προηγούμενα έτη, αλλά και από το τρέχον.. Επίσης η κ. Παπανάτσιου, ανέφερε πως τέλη Οκτωβρίου θα γίνει η εκταμίευση του 70% της ενιαίας ενίσχυσης  των αγροτών (πρακτικά είνια το 50% αφού δεν συμπεριλαμβάνεται το "πρασίνισμα").

Παράλληλα η  βπουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διευκρίνησε ότι δεν θα υπάρξει περικοπή του 60% της σύνταξης σε ενεργούς αγρότες - συνταξιούχους, παρά μόνον για τους νέους, ακόμη και αν δεν είνια συνταξιούχοι του ΟΓΑ, δίνοντας μία διαφορετική προσέγγιση, στα έχουν γίνει γνωστά τις τελευταίες ημέρες.

Η κ. Παπανάτσιου, ρωτήθηκε επίμονα αν ισχύει αυτό, αφού έχει υπάρξει διαφορετική ενήμερωση ακόμη και από  το συνάδελφό της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Νίκο Παπαδόπουλο, και οι συνταξιούχοι αγρότες άλλων ταμείων πέραν του ΟΓΑ σπεύδουν αυτές τις ημέρες να διαβιβάσουν τα δικαιώματά τους, ωστόσο υπήρξε κατηγορηματική, παρέχοντας την ενημέρωση που η ίδια είχε από τον υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Κατρούγκαλο.

Επειδή το θεμα είναι μείζον και αφορά πολύ κόσμο (πάνω από 200.000 αγρότες σε όλη τη χώρα) ρωτήσαμε ξανά το γνωστό γεωπόνο Ντίνο Μπλιάτσο, ο οποίος πρώτος είχε αναδείξει το ζήτημα και από την πλευρά του επιμένει ότι έχει ψηφιστεί σχετικός νόμος και καλά θα κάνουν οι συνταξιούχοι, άλλων ταμείων να διαβιβάσουν τα δικαιώματά τους, γιατί διαφορετικά θα χάσουν το 60% της σύνταξής τους.. Μένει πλέον να υπάρξει κατηγορηματική δήλωση από τους αρμόδιους υπουργούς κ.κ. Κατρούγκαλο και Αποστόλου, γιατί οι συνταξιούχοι αγρότες βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα....

Ο Νίκος Παπαδόπουλος ρωτήθηκε ξανά από τη "Θεσσαλία τηλεόραση" και αυτή τη φορά συμφώνησε με την κ. Παπνάτσιου, σημειώνοντας ότι θα υπάρξει διευκρινιστική που θα καλύπτει τους παλιούς συνταξιούχους αγρότες, ωστόσο σημείωσε ότι η πρότασή του προς τον κ. Πετρόπουλο, είναι να μην συμπεριλαμβάνονται οι αγρότες που έχουν σύνταξη πάνω από 1000 ευρώ, στη διάταξη αυτή... Τέλος ανέφερε ότι πρόβλημα θα έχουν μόνον όσοι βγαίνουν φέτος στη σύνταξη.

Δείτε το βίντεο

thessaliatv.gr