Ετοίμαζαν μεγάλη απόδραση μέσω τούνελ στις φυλακές Τρικάλων!

2015-12-18 23:36

Συναγερμός έχει σημάνει στις φυλακές Τρικάλων μετά τον εντοπισμό αυτοσχέδιου τούνελ το οποίο προοριζόταν για μεγάλη απόδραση από επικίνδυνους κρατουμένους.

Ο αυτοσχέδιος υπόγειος διάδρομος αποκαλύφθηκε μετά από έλεγχο σε κελί βαρυποινιτών, στην πτέρυγα Γ2 των φυλακών σήμερα το μεσημέρι.

Συγκεκριμένα, βρέθηκε μια επιμελώς κρυμμένη τρύπα περίπου ενός μέτρου, στο πάτωμα του κελιού κάτω από το κρεβάτι, που αποτελούσε την είσοδο τούνελ το οποίο έσκαβαν οι κρατούμενοι με σκοπό να δραπετεύσουν.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση των σωφρονιστικών υπαλλήλων αλλά και ισχυρής αστυνομικής δύναμης που έσπευσε στο σημείο και ξεκίνησε έρευνες παρουσία εισαγγελικού λειτουργού.

Οι βαρυποινίτες μεταφέρθηκαν από το συγκεκριμένο κελί σε άλλο, που βρίσκεται σε διαφορετική πτέρυγα, ενώ διερεύνησης χρήζει ο τρόπος και τα μέσα με τα οποία διάνοιξαν το μυστικό πέρασμα τους προς την ελευθερία. Παράλληλα, διερευνώνται προς πάσα κατεύθυνση τυχόν ποινικές ή πειθαρχικές ευθύνες.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Δικαιοσύνης επισημαίνει πως «χάρη στην ετοιμότητα και στις έγκαιρες ενέργειες του προσωπικού της φυλακής και του Υπουργείου Δικαιοσύνης κάθε κίνδυνος πιθανής απόδρασης είχε αντιμετωπιστεί σε προηγούμενο χρόνο με τις δέουσες ενέργειες».

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, οι αστυνομικοί της εξωτερικής φρουράς εδώ κι περίπου ένα μήνα είχαν την πληροφορία για ύποπτη κινητικότητα εντός του σωφρονιστικού καταστήματος, κάτι που επιβεβαιώθηκε χθες με τον εντοπισμό του κρυφού τούνελ.

Υπενθυμίζεται ότι στις ίδιες φυλακές τον Φεβρουάριο του 2013 είχε προσπαθήσει να αποδράσει –χωρίς επιτυχία - με ελικόπτερο ο ισοβίτης Παναγιώτης Βλαστός, ενώ ένα μήνα αργότερα είχαν καταφέρει να δραπετεύσουν ομαδικά 11 επικίνδυνοι Αλβανοί κακοποιοί με επικεφαλής τον διαβόητο Μάριαν Κόλα, που πρόλαβε να δολοφονήσει τον αστυνομικό Γιώργο Ανδριτσόπουλο στο Δίστομο και την Κατερίνα Ζώγαλη στον Ισθμό της Κορίνθου, πριν πέσει νεκρός από πυρά αστυνομικών στο Σούλι.

Επίσης, τον περασμένο Μάρτιο, είχε βρεθεί σχέδιο απόδρασης μέσα σε ψευδοροφή κελιού.