«Φιλιππινέζα των μεταναστών» αποκάλεσαν τον Καμμένο οι Χρυσαυγίτες βουλευτές

2016-02-17 14:55

Άγριος καβγάς  με πρωταγωνιστές τους Χρυσαυγίτες βουλευτές Χρήστο Παππά και Ηλία Κασιδιάρη ξέσπασε το μεσημέρι στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Αμυνας της Βουλής. 

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του αρμόδιου υπουργού, Πάνου Καμμένου, για τις τρέχουσες εξελίξεις στο μεταναστευτικό, την  αντιμετώπιση της Προσφυγικής κρίσης και τη συμμετοχή του ΝΑΤΟ, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς και Ηλίας Κασιδιαρης επιτέθηκαν φραστικά στον ΥΠΕΘΑ και τους επιτελείς των Ενόπλων Δυνάμεων που ήταν παρόντες, αποκαλώντας τους «προδότες» και «φιλιππινέζες» των μεταναστών.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνεδρίαση της εν λόγω επιτροπής είναι απόρρητη και δεν καλύπτεται ούτε από το Κανάλι της Βουλής. 

Υπήρξαν έντονες αντιδράσεις όλων των κομμάτων, ενώ το Προεδρείο τους ζήτησε να αποχωρήσουν. 

Εκείνοι αρνήθηκαν με συνέπεια να γίνει επίκληση του άρθρου 81 του Κανονισμού της Βουλής για ανάρμοστη και ανεπίτρεπτη συμπεριφορά. Κλήθηκε ο φρούραρχος και παρουσία του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση με ομόφωνη έγγραφη απόφαση των υπολοίπων κομμάτων, αποχώρησαν από την αίθουσα της Γερουσίας, όπου συνεδριάζει η Επιτροπή.

Στη συνέχεια ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς δήλωσε από το περιστύλιο της βουλής για τα έκτροπα στην σημερινή επιτροπή Άμυνας:

"Καμμένος και Τσίπρας διαπράττουν εθνική προδοσία, βάζουν τούρκους και ΝΑΤΟ στο ελληνικό Αιγαίο.

Τους καταγγείλαμε σε υψηλούς τόνους και για να μην απαντήσουν στις καταγγελίες μας, προκάλεσαν έκτροπα στην επιτροπή Άμυνας."