Φούμαρα οι αποκαλύψεις τού Έθνους γιά τα Τανκς της Χρυσής Αυγής

2017-02-20 21:31

Με επίσημη ανακοίνωση του το Γενικό Επιτελείο Στρατού τοποθετείται για δημοσίευμα με τίτλο "Οι Πόζες της Ντροπής στα Τανκς της Χρυσής Αυγής"

Ένα δημοσίευμα του Έθνους της Κυριακής προκάλεσε πολλαπλές αντιδράσεις και είχε ως αποτέλεσμα να δοθεί τελικά απάντηση από το Γενικό Επιτελείο Στρατού, λίγες ώρες μετά.

Η κυριακάτικη εφημερίδα δημοσίευσε φωτογραφίες με φερόμενα μέλη της Χρυσής Αυγής να "ποζάρουν" πάνω σε άρμα μάχης στο οποίο είχαν αναρτήσει μια ελληνική σημαία καθώς και ακόμη μια της οργάνωσης.

Η εφημερίδα ανέφερε πως στα ντοκουμέντα που περιήλθαν στην κατοχή της, εικονίζεται πρώην μεγαλοστέλεχος της οργάνωσης, που σύμφωνα με τον ίδιο υπήρξε πολύ κοντά στους υπόδικους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη και Ηλία Παναγιώταρο.

Οι γραμμές και οι μουντζούρες στα πρόσωπα των εικονιζομένων έχουν γίνει πριν αποσταλούν οι φωτογραφίες στο "Έθνος της Κυριακής", σε μια προσπάθεια να διασφαλιστεί η ανωνυμία τους αλλά και να καταστούν μη δημοσιεύσιμες. Το Έθνος αναφέρει πως ο άνθρωπος που απέστειλε τα καρέ κατείχε θέση γραμματέα τοπικής οργάνωσης ενώ αποχώρησε από τη Χ.Α. για "ιδεολογικούς" λόγους, θεωρώντας πως η οργάνωση "μαλάκωσε" τη στάση της.

 

 Ο ίδιος ισχυρίζεται πως μαζί με φίλους του εισέβαλαν σε στρατόπεδο της Βόρειας Ελλάδας, του νομού Έβρου. Ισχυρίζεται ακόμη ότι στις θέσεις του τανκ, ένας με μαύρη μπλούζα της Χρυσής Αυγής, δύο με στρατιωτικά γιλέκα και φόρμες παραλλαγής, σαν να είναι στρατιώτες, και φωτογραφήθηκαν.

Σε απάντηση του, το ΓΕΣ ξεκαθαρίζει: "Οι φωτογραφίες του δημοσιεύματος παρουσιάζουν το αντιαεροπορικό πυροβόλο τύπου Μ-42, το οποίο έχει αποσυρθεί από το οπλοστάσιο του Στρατού Ξηράς εδώ και 30 χρόνια περίπου και δεν υπάρχει σε κανένα στρατόπεδο του ελληνικού Στρατού".

Τέτοιου είδους οπλικά συστήματα βρίσκονται ως εκθέματα σε ανοικτούς χώρους σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και κατά συνέπεια η πρόσβαση σε αυτά είναι ελεύθερη, παρατηρούσαν οι ίδιες πηγές του ΓΕΣ.

Η ανακοίνωση του ΓΕΣ:

Αναφορικά με δημοσίευμα Κυριακάτικης Εφημερίδας της 19ης Φεβρουαρίου 2017, με τίτλο "Οι Πόζες της Ντροπής στα Τανκς της Χρυσής Αυγής", ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:

- Οι φωτογραφίες του δημοσιεύματος παρουσιάζουν οπλικό σύστημα, συγκεκριμένα Αντιαεροπορικό Πυροβόλο τύπου Μ-42, το οποίο έχει αποσυρθεί από το οπλοστάσιο του Στρατού Ξηράς εδώ και 30 χρόνια περίπου και δεν υπάρχει σε κανένα στρατόπεδο του Ελληνικού Στρατού.

- Τέτοιου είδους οπλικά συστήματα, ευρίσκονται ως εκθέματα σε ανοικτούς χώρους σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και κατά συνέπεια η πρόσβαση σε αυτά είναι ελεύθερη.