Φθιώτιδα: Δίωξη σε δήμαρχο, φέρεται να έριξε φόλες σε αδέσποτα

2018-06-26 20:33

Δίωξη σε δήμαρχο για φόλες σε αδέσποτα (Φωτογραφία αρχείου: SOOC/ George Vitsaras)

Εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος δημάρχου της Φθιώτιδας, καθώς φέρεται ότι έριξε φόλες σε σκύλους, ενώ στην υπόθεση εμπλέκεται και ένας ιερέας.

Με κατεπείγουσα παραγγελία του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας, Χάρη Λακαφώση, έγιναν καταθέσεις από όλους τους εμπλεκόμενους και σχηματίστηκε ποινική δικογραφία σε βάρος του δημάρχου Αμφίκλειας - Ελάτειας, Γιώργου Γώγου.

Ο δήμαρχος, σύμφωνα με τη δικογραφία, φέρεται να είναι ο δράστης της διπλής δηλητηρίασης αδέσποτων σκυλιών με φόλες που πέταξε ο ίδιος πλησίον του Σιδηροδρομικού Σταθμού Μπράλου. Ο κ. Γώγος αρνήθηκε τις κατηγορίες και πρόσθεσε ότι αγνοεί το γεγονός, όπως είπε και στην κατάθεσή του.

Για την ίδια υπόθεση θα βρεθεί κατηγορούμενος για υπόθαλψη του δράστη και ένας ιερέας, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, καθώς φέρεται να ήταν αυτόπτης μάρτυρας του συμβάντος. Ο συγκεκριμένος είπε σε συγγενικό του πρόσωπο τα όσα είδε, όπως και σε μέλη φιλοζωικής οργάνωσης, αλλά στη συνέχεια υποστήριξε ότι δεν ήταν σίγουρος για την ταυτότητα του δράστη. Ομως, το συγγενικό του πρόσωπο κατέθεσε τα όσα του είπε ο ιερέας.