Φθιώτιδα: Ξεκινούν έλεγχοι από αύριο για την αποφυγή κρουσμάτων αισχροκέρδειας

2020-04-03 21:37

Ελέγχους για την πρόληψη και αποφυγή κρουσμάτων αισχροκέρδειας ξεκινούν από αύριο, Σάββατο 4 Απριλίου, κλιμάκια της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Φθιώτιδας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας, Ηλία Κυρμανίδη, οι έλεγχοι θα εστιάσουν στην τήρηση της απαγόρευσης «για τη συνομολόγηση ή τη λήψη περιουσιακών ωφελημάτων που αφορούν την πώληση οποιουδήποτε αγαθού ή υπηρεσίας που είναι απαραίτητο για την υγεία, τη διατροφή, τη μετακίνηση και την ασφάλεια του καταναλωτή, ιδίως δε φαρμακευτικών προϊόντων, μέσων ατομικής προστασίας και προσωπικής υγιεινής, όπως χειρουργικών μασκών, αντισηπτικών υγρών και άλλων υλικών απολύμανσης, εφόσον τα ωφελήματα αυτά υπερβαίνουν την αξία της παροχής, τόσο ώστε το μικτό περιθώριο κέρδους να είναι μεγαλύτερο από αυτό της προ της 1ης Φεβρουαρίου 2020, για τα ως άνω προϊόντα και υπηρεσίες».

Οι έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν σε σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, φαρμακαποθήκες, επιχειρήσεις χονδρικής πώλησης καταναλωτικών αγαθών, λαϊκές αγορές, πρατήρια υγρών καυσίμων κλπ.

Επιπλέον, για όσο χρόνο βρίσκονται σε ισχύ τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, η Π.Ε. Φθιώτιδας και συγκεκριμένα το γραφείο του κ. Κυρμανίδη θέτει σε λειτουργία την με αριθμό 2231351200 τηλεφωνική γραμμή, από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 08:00 – 15:00, για την ενημέρωση των πολιτών.