Γιωτόπουλος: Απεργία πείνας αν παραμείνω στον Δομοκό

2015-08-11 16:59

Απεργία πείνας θα ξεκινήσει ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος εάν μέχρι την Παρασκευή δεν πραγματοποιηθεί η εγκεκριμένη μεταγωγή του στον Κορυδαλλό.

Με επιστολή του στο «Έθνος» ο καταδικασμένος αρχηγός της «17 Νοέμβρη» καταγγέλλει ότι 4 μήνες μετά την κατάργηση των φυλακών Τύπου Γ', εκείνος παραμένει στον Δομοκό, όπου -όπως λέει- δεν υπάρχει ασφάλεια.

«Εάν μέχρι την Παρασκευή 14 Αυγούστου δεν με έχουν μεταφέρει στις φυλακές Κορυδαλλού και στη θέση Β' του παραρτήματος όπου βρισκόμουν πριν με φέρουν στον Δομοκό, και όπου υπάρχει απόλυτη ασφάλεια, αρχίζω απεργία πείνας από το Σάββατο 15 Αυγούστου. Με ένα μόνο αίτημα: να μεταφερθώ εκεί. Καταφεύγω σ' αυτό το ύστατο μέσο αφού δεν έχω πια άλλη επιλογή. [...] Το υπουργείο με εμπαίζει. Από τις 25 Μαΐου αρνούμαι να μπω στο κελί μου το μεσημέρι ως πράξη αντίστασης στη μη εφαρμογή του νόμου» αναφέρει μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, υποστηρίζει ότι τα τελευταία χρόνια έχει δεχθεί 10 βίαιες επιθέσεις, επειδή ήταν ο μόνος που κατήγγειλε τη δίκη της 17Ν, το 2004.

«Από το 2004 τόσο ο Τζωρτζάτος όσο και εγώ έχουμε δεχτεί μέσα στη φυλακή πάνω από 10 βίαιες επιθέσεις από κρατούμενους, τους οποίους καθοδηγούν πάντα οι ίδιοι κύκλοι. Επιδιώκοντας να μας φιμώσουν να μας κλείσουν το στόμα. Γιατί είμαστε οι μόνοι που αμφισβητήσαμε και καταγγείλαμε τη Δίκη.  [...] Φαίνεται όμως ότι δεν τους φτάνει η άδικη καταδίκη μας και η πολύχρονη φυλάκισή μας, τώρα επιχειρούν να μας εξοντώσουν, να μας εξαφανίσουν».