Γιούνκερ εκτός ελέγχου! Έβαλε γραβάτα στον Τσίπρα - Είπε "Χαίρε δικτάτορα" στον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας - Χαιρέτησε στρατιωτικά τον ισπανό ΥΠΕΞ!

2015-05-22 14:50

- "Πάγωσαν" οι δημοσιογράφοι στην Ρίγα όταν άκουσαν τον Πρόεδρο της Κομισιόν να αποκαλεί τον Ούγγρο πρωθυπουργό δικάτορα!
- Πως αντέδρασε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπαν
- Νωρίτερα ο 
Γιούνκερ πήρε την γραβάτα του και την έβαλε μπροστα στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, προσπαθώντας να αστειευτεί..
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ

 

Έβαλε γραβάτα στον Τσίπρα, αποκάλεσε δικτάτορα έναν άλλον πρωθυπουργό και γενικότερα έκανε τα πάντα για να κλέψει τις εντυπώσεις ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλώντ Γιούνκερ.

"Χαίρε, δικτάτορα!": αυτός ήταν ο χαιρετισμός με τον οποίο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ υποδέχθηκε σήμερα στη σύνοδο κορυφής της Ρίγας τον λαϊκιστή πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν, σύμφωνα με φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι δημοσιογράφοι που κάλυπταν την άφιξη των ηγετών των 28 χωρών της ΕΕ στη σύνοδο κορυφής δεν άκουσαν την απάντηση του Ορμπάν που διατήρησε το χαμόγελό του, όπως και ο Γιούνκερ, ο οποίος ήταν εξαιρετικά ευδιάθετος και υποδεχόταν τους συμμετέχοντες με διάφορες φιλικές χειρονομίες.

Στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έφθασε χωρίς γραβάτα, φάνηκε να προτείνει τη δική του. 

Ο Ορμπάν επικρίνεται συχνά από τους αντιπάλους του για "αυταρχική παρέκκλιση". Μετά την άνοδό του στην εξουσία, το 2010, προέβη σε βαθιές μεταρρυθμίσεις στη δικαιοσύνη, τα μέσα ενημέρωσης και την οικονομία, οι οποίες χαρακτηρίζονται μοιραίες για τις ελευθερίες από την αντιπολίτευση και επικρίνονται ευρέως στο εξωτερικό.
Τελευταία πρότεινε να ανοίξει και πάλι στη χώρα του η συζήτηση για την ποινή του θανάτου, η οποία καταργήθηκε το 1990 στην Ουγγαρία και απαγορεύεται στην ΕΕ, προκαλώντας σάλο στους κόλπους της Ένωσης.

Ο Γιούνκερ νωρίτερα επίσης είχε υποδεχθεί με στρατιωτικό χαιρετισμό τον υπουργό Εξωτερικών της Ισπανίας, Χοσέ Γκαρσία Μαργκάγιο.

newsit.gr