Γλυκοχώρα Σπερχειάδας 2015 Τελετή έναρξης Βίντεο

2015-12-13 22:24

Σε εορταστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε  η τελετή έναρξης των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων "Γλυκοχώρα Σπερχειάδας 2015" καί η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Κεντρική πλατεία της πόλης το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου στις 7:30 το βράδυ.

Τα παιδιά τραγουδούσαν τα κάλαντα στον κεντρικό δρόμο της πόλης στην αγορά. Η χορωδία <<ΗΧΩ>> μας ταξίδεψε με τις χριστουγεννιάτικες μελωδίες της για άλλη μια φορά . Η πλατεία της πόλης υποδέχτηκε μικρούς και μεγάλους που ήρθαν να ζήσουν τη μαγεία των Χριστουγέννων. Παρά το τσουχτερό κρύο, ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και αγκάλιασε με ιδιαίτερη θέρμη την εκδήλωση πού γίνεται γιά δεύτερη χρονιά φέτος

Η "Γλυκοχώρα Σπερχειάδας 2015" θα ...κλείσει τις πύλες της την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

Βίντεο από την τελετή έναρξης

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησαν και φέτος οι γιορτές της «Γλυκοχώρας Σπερχειάδας» που εξελίσσονται πλέον σε έναν σημαντικό λαϊκό θεσμό, ο οποίος "άνθισε" μέσα στην κρίση και στηρίζεται αποκλειστικά στη συνεργασία, την αλληλεγγύη και τον εθελοντισμό.
Ο στόχος των διοργανωτών, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, είναι ένας και μοναδικός: Να ομορφύνει και να ζεστάνει το κλίμα των γιορτών, αλλά και τις καρδιές όλων μας -κατοίκων και επισκεπτών της Σπερχειάδας και ευρύτερα της Δυτικής Φθιώτιδας- μέσα σε αυτήν τη εξαιρετικά δύσκολη περίοδο που περνάει ο τόπος μας.

Οι φετινές γιορτές της «Γλυκοχώρας» ξεκίνησαν το βράδυ του Σαββάτου στην κεντρική πλατεία της Σπερχειάδας, με το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δένδρου και τα Χριστουγεννιάτικα Τραγούδια από τους μικρούς «πρωταγωνιστές» της πόλης, που είναι τα παιδιά.

Την Κυριακή, τη σκυτάλη των εκδηλώσεων πήρε το «Φιλανθρωπικό Παζάρι» του δραστήριου Συλλόγου Γυναικών Σπερχειάδας στο Συνεδριακό Κέντρο «Αθανάσιος  και Μαίρη  Ακρίδα», τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν στους συμπολίτες μας που έχουν αυξημένες ανάγκες, δίνοντας έτσι ένα ξεχωριστό μήνυμα ανθρωπιάς και προσφοράς στην τοπική κοινωνία.

Οι εκδηλώσεις της «Γλυκοχώρας» θα διαρκέσουν έως και τις 3 Ιανουαρίου 2016. Όλο αυτό το διάστημα οι σύλλογοι και οι φορείς της πόλης, που μαζί με τη Δημοτική Κοινότητα Σπερχειάδας και τους πολυάριθμους ακούραστους εθελοντές, είναι μπροστάρηδες αυτού του θεσμού, θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για την επιτυχία και της φετινής διοργάνωσης.

Κάθε Σάββατο και Κυριακή, όπως και κάθε παραμονή Γιορτής, είναι προγραμματισμένη και μια ενδιαφέρουσα ξεχωριστή εκδήλωση! 

Το υπόλοιπο Πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων της Δημοτικής Κοινότητας  Σπερχειάδας 2015-2016, θα συνεχιστεί τις επόμενες μέρες με τις εξής δράσεις:


* Σάββατο 19 Δεκεμβρίου: «Νύχτα των Ευχών». Παιδικές  εκδηλώσεις με ώρα έναρξης στις 5 μ.μ., στην Κεντρική  Πλατεία Σπερχειάδας .

* Κυριακή 20 Δεκεμβρίου: «Οι μικροί μας ΣΕΦ». Ώρα  11 π.μ, στο Δημοτικό  Αναψυκτήριο της Πλατείας  Εθνικής  Αντίστασης  Σπερχειάδας.
Διοργάνωση:  Εμπορικός Σύλλογος Σπερχειάδας και  Σύλλογος  Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου  Δημοτικού  Σχολείου  Σπερχειάδας.

* Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου: «Βραδιά Ρακόμελου ή Τσιπουρόμελου», επί τω …Σπερχειαδικότερον!  Ώρα 7.30 μ.μ στην Κεντρική  Πλατεία Σπερχειάδας.
Διοργάνωση  Σύλλογος Νέων Σπερχειάδας.

* Κυριακή 27 Δεκεμβρίου: «Γουρουνοχαρές». Ώρα 7 μ.μ στην Κεντρική  Πλατεία Σπερχειάδας. Θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί  από τον «Λαογραφικό Χορευτικό Ομιλο Σπερχειάδας» και τον δάσκαλο κ. Ηλία  Τεμπέλη.
Διοργάνωση  ΚΙ.ΠΟ.Σ 

* Τρίτη 29 Δεκεμβρίου: «Αφιέρωμα στην Τρίτη Ηλικία». Ώρα 5 μ.μ. επίσκεψη  στο ίδρυμα  Μέριμνας Γήρατος Σπερχειάδας, «Αθανάσιος και Μαίρη Ακρίδα».
Διοργάνωση  Σύλλογος Νέων Σπερχειάδας.

* Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016: «Παραμύθια  …απ΄το Σεντούκι». Ώρα 6 μ.μ. στο  Συνεδριακό Κέντρο «Αθανασίου  και Μαίρης  Ακρίδα». Παιδική βραδιά, την οποία επιμελείται ο ηθοποιός, Κώστας Μέρας.

* Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016: «Βραδιά Γλυκοχώρας».  Ώρα 7 μ.μ.   στο Συνεδριακό Κέντρο «Αθανασίου  και Μαίρης  Ακρίδα». Πέραν της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της Δημοτικής Κοινότητας Σπερχειάδας, ο Σύλλογος Γυναικών Σπερχειάδας θα μοιράσει τα “δικά του” εδέσματα, για να ξεκινήσει όσο πιο γλυκά γίνεται ο νέος χρόνος. Συμμετέχει η «Χορευτική Ομάδα Ενηλίκων Γυναικών Σπερχειάδας», με δάσκαλο  τον κ. Θεόδωρο Μακρή.

Άλλη μια «Γλυκοχώρα» φτάνει στο τέλος της, παραδίδοντας τη σκυτάλη στην επόμενη και δίνοντας σε όλους ραντεβού για το Δεκέμβριο του 2016.