Γλυτώνουν το πρόστιμο 250 ευρώ, όσοι ασφαλίσουν μέχρι τις 14 Ιουλίου τα οχήματά τους

2017-06-21 16:07

Μετά το αλαλούμ, η κυβέρνηση έδωσε παράταση για τα ανασφάλιστα ΙΧ έως 14 Ιουλίου

Περιθώριο για τα ανασφάλιστα οχήματα, αλλά και για τις διορθώσεις των λαθών έδωσε η κυβέρνηση δίνοντας ουσιαστικά περιθώριο έως τις 14 Ιουλίου.

Μετά το απίστευτο αλαλούμ που δημιουργήθηκε εξαιτίας των πολλών λαθών και τη «βροχή» 300.000 ηλεκτρονικών μηνυμάτων σε ιδιοκτήτες οχημάτων, που μπήκαν στη μαύρη λίστα των ανασφάλιστων, αποφασίστηκε στο υπουργικό συμβούλιο να δοθεί παράταση για τα ανασφάλιστα ΙΧ έως 14 Ιουλίου. 

Σύμφωνα με όσα αποφασίστηκαν στο υπουργικό συμβούλιο όσοι ασφαλίσουν τα οχήματά τους μέχρι τις 14 Ιουλίου, δεν θα πληρώσουν πρόστιμο. Οσοι έχουν πληρώσει το πρόστιμο των 250 ευρώ και ασφάλισαν τα οχήματά τους στη συνέχεια τα ασφαλίσουν έως τις 14 Ιουλίου, θα τους επιστραφεί το χρηματικό ποσό που κατέβαλαν ως πρόστιμο.

Παράλληλα δόθηκε εντολή ώστε να γίνει επανέλεγχος και διορθώσεις στα λάθη που παρατηρήθηκαν στις λίστες με αποτέλεσμα ασφαλισμένα αυτοκίνητα να εμφανίζονται ως ανασφάλιστα, έως τις 14 Ιουλίου. 

Ωστόσο, αν και το μήνυμα που εξέπεμπαν ήδη από χθες τα υπουργεία Οικονομικών, Μεταφορών και Προστασίας του Πολίτη είναι ότι θα... συνεργαστούν προκειμένου να αντιμετωπίσουν εκ των έσω τα λανθασμένα στοιχεία, παράγοντες των ασφαλιστικών εταιρειών, που συμμετείχαν στη σύσκεψη, εκτιμούσαν ότι πρόκειται για μια διαδικασία που απαιτεί πολύ χρόνο, με αμφίβολα αποτελέσματα κι ως εκ τούτου δεκάδες χιλιάδες πολίτες που έχουν θέσει σε ακινησία τα οχήματά τους ή τα έχουν αποσύρει ή τα έχουν πουλήσει ή τους τα έχουν κλέψει, θα πρέπει να στηθούν επί ώρες σε ουρές, προκειμένου να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες. 

iefimerida.gr