-Η κόρη του Φώτη Κουβέλη μπορεί να μπει στην κυβέρνηση

2016-05-14 00:06

Και καθώς τα σενάρια περί ανασχηματισμού όλο και πληθαίνουν και φυσικά η ονοματολογία οργιάζει ένα νέο εντελώς πρόσωπο ακούγεται ότι ενδεχομένως θα μπει στην κυβέρνηση. Ο λόγος για την Μαρία Κουβέλη. 

Η Μαρία Κουβέλη είναι κόρη του Φώτη Κουβέλη και ένα από τα πρόσωπα που ακούγονται ότι ενδέχεται να μπουν στην κυβέρνηση σε περίπτωση ανασχηματισμού. Με τον αστερίσκο «στην περίπτωση που δεν θελήσει να μπει στην κυβέρνηση ο πατέρα της». 

Φωτογραφία: Mαρία Κουβέλη/Facebook

Ποια είναι η Μαρία Κουβέλη 

Φωτογραφία: Mαρία Κουβέλη/Facebook

Δικηγόρος το επάγγελμα, με έντονη συνδικαλιστική αλλά και πολιτική δράση. Εκτός του ότι, επί προεδρίας του πατέρα της στη ΔΗΜΑΡ, ήταν μέλος της Πανελλαδικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, είχε αναδειχθεί τέταρτη σε σταυρούς δημοτική σύμβουλος Αθηνών το 2010, με το συνδυασμό του Γιώργου Καμίνη. Μάλιστα στο δήμο είχε δραστηριοποιηθεί ιδιαίτερα σε θέματα που έχουν να κάνουν με τους μετανάστες και είχε διατελέσει  Πρόεδρος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Αθηναίων

 

Λίγους μήνες πριν αποχωρήσει ο Φώτης Κουβέλης από την τρικομματική κυβέρνηση που είχε σχηματιστεί μετά τις δεύτερες εκλογές του 2012, η Μαρία Κουβέλη είχει διοριστεί από την τότε κυβέρνηση ως τακτικό μέλος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, ενώ στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 ήταν υποψήφια βουλευτής στην Α' Αθηνών με τη ΔΗΜΑΡ. 

Φωτογραφία: Mαρία Κουβέλη/Facebook

Φωτογραφία: Mαρία Κουβέλη/Facebook