Η NASA (μάλλον) κάτι ανακάλυψε στον Άρη - Θα το αποκαλύψει την Πέμπτη, 7 Ιουνίου

2018-06-06 00:00

Κάτι ενδιαφέρον φαίνεται πως εντόπισε το όχημα Curiosity της NASA στον Άρη- και η αμερικανική διαστημική υπηρεσία θα το αποκαλύψει την Πέμπτη, 7 Ιουνίου.

Μέχρι τώρα έχουν αποκαλυφθεί ελάχιστες λεπτομέρειες σχετικά με το τι πρόκειται να ανακοινωθεί, ωστόσο στη σχετική ανακοίνωση γίνεται λόγος για νέα επιστημονικά αποτελέσματα από το Curiosity- η δημοσιοποίηση των οποίων από το επιστημονικό journal Science έχει εμπάργκο ως την Πέμπτη.

Η μυστικοπάθεια αυτή, όπως ήταν αναμενόμενο, έχει προκαλέσει έντονη περιέργεια, και δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν ότι ενδεχομένως να πρόκειται για ευρήματα που θα αλλάξουν τα δεδομένα ως προς την αναζήτηση ζωής στον «Κόκκινο Πλανήτη»- στο μακρινό παρελθόν ή σήμερα.

Υπενθυμίζεται πως το Curiosity προσεδαφίστηκε στον Άρη τον Αύγουστο του 2012 προκειμένου να μελετήσει το κλίμα και την γεωλογία του, καθώς και να ερευνήσει αν ο πλανήτης μπορεί να υποστηρίξει ζωή ή αν έχει νερό σε υγρή μορφή. Πρόσφατα το όχημα άρχισε να πραγματοποιεί γεώτρηση στην επιφάνεια του πλανήτη για πρώτη φορά μέσα σε 18 μήνες. Επί της παρούσης ανεβαίνει το Όρος Σαρπ, ένα βουνό ύψους 5 χλμ στο κέντρο μιας περιοχής γνωστής ως Κρατήρας Γκέιλ.