Η οικογένεια Γιακουμάκη ετοιμάζει μηνύσεις για τις ποινές «χάδι»

2015-05-31 12:30

Μήνυση κατά της διοίκησης της Γαλακτομικής Σχολής Ιωαννίνων θα καταθέσει η οικογένεια του Βαγγέλη Γιακουμάκη, εφόσον επαληθευθούν οι πληροφορίες που αναφέρουν πως οι μαθητές που βιαιοπραγούσαν στο παιδί τους τιμωρήθηκαν με απλή επίπληξη.

«Πληροφορηθήκανε ότι τα άτομα που έκαναν τις άσχημες πράξεις κατά του Βαγγέλη ότι τιμωρήθηκαν με επίπληξη. Αν είναι έτσι είναι πράγματι πρόβλημα. Εμείς περιμένουμε να κάνουμε μία επαλήθευση αν πράγματι μιλάμε για τους ίδιους φοιτητές. Κι αν μιλάμε γι αυτούς τους φοιτητές, θα είναι πρόβλημα και θα κινηθούν δικαστικά και σε βάρος της διοίκησης. Εάν η επίπληξη επιβλήθηκε σε αυτούς που ταλαιπώρησαν και βασάνισαν τον Βαγγέλη Γιακουμάκη θα μηνύσουμε την διοίκηση της Γαλακτομικής Σχολής» δήλωσε χαρακτηριστικά στο newsit, ο δικηγόρος της οικογένειας του Βαγγέλη Γιακουμάκη, Δημήτρης Μπούκας.

«Θα μηνύσουμε την διοίκηση. Εδώ έχουμε τους άλλους για παράβαση καθήκοντος που εν πάση περιπτώσει δεν είχαν την πληροφόρηση που είχε η προηγούμενη διοίκηση, η νυν διοίκηση δεν έμαθε όλα αυτά που υπέστη ο Βαγγέλης. Εδώ βοά όλη η Ελλάδα. Αν πράγματι έκλεισε τον φάκελο η διοίκηση με επίπληξη διότι δεν έγινε κάτι ιδιαίτερο, τότε έχουμε πρόβλημα», πρόσθεσε.

Ο οργανισμός ΕΛΓΟ Δήμητρα διενήργησε ΕΔΕ για το αν υπάρχουν ευθύνες στη διεύθυνση της σχολής και από το πόρισμα του οργανισμού ασκήθηκαν ποινικές διώξεις εναντίον του πρώην διευθυντή, αλλά και της υπεύθυνης σίτισης για παράβαση καθήκοντος από την εισαγγελία Ιωαννίνων, δεν έγινε, ωστόσο, η ΕΔΕ για τους μαθητές της σχολής.