Η Ραχήλ Μακρή καταψηφίζει: Δεν θα εξουσιοδοτήσω το ξεπούλημα [βίντεο]

2015-07-10 19:28

Η Ραχήλ Μακρή δήλωσε πως θα καταψηφίσει τη συμφωνία που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση.

«Δεν θα δώσω έγκριση σε προτάσεις που στο 80% ταυτίζονται με τις προτάσεις του Γιούνκερ», είπε και κατέληξε απευθυνόμενη στον Υπουργό Οικονομικών:

«Οι Έλληνες πολίτες έδειξαν ότι διαθέτουν αρετή και τόλμη. Δεν ξέρω αν διαθέτετε και εσείς, θα το δείξει η ιστορία».

Η εντολή της Βουλής η εντολή δεν δύναται να υπερβεί την εντολή των εκλογών ή του δημοψηφίσματος, ανέφερε και σημείωσε πως «δεν θα σας επιτρέψω να βρείτε άλλοθι, να μειωθούν οι συντάξεις (..) δεν θα σας εξουσιοδοτήσω με την ψήφο μου να ολοκληρώσετε το ξεπούλημα (…) σας ζητώ να διαπραγματευτείτε με βάση την εντολή του λαού».
Η κ. Μακρή είπε ότι «πέντε μήνες ο Πρωθυπουργός και όσοι επέλεξε έδιναν μάχη για να μην ακολουθήσουμε σκυφτοί την εθελόδουλη στάση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ» και «πέντε μήνες όλοι ακολουθούσαμε και στηρίζαμε την προσπάθεια».
Επέκρινε ακόμη την κυβέρνηση για αδυναμία ελέγχου της νομιμότητας των καναλιών και για παραχώρηση των τραπεζών στους χρεοκοπημένους τραπεζίτες.

«Δεν θα σας εξουσιοδοτήσω με την ψήφο μου να περάσετε μέτρα που δεν εξυπηρετούν τον άνεργο και τον συνταξιούχο», τόνισε χαρακτηριστικά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κατά τη διάρκεια της ομιλίας της έτρεμε.

Επικαλέστηκε μάλιστα τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη

Εκλεισε με τη φράση του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη: «Ὅταν ἀποφασίσαμε νὰ κάμωμε τὴν Ἐπανάσταση, δὲν ἐσυλλογισθήκαμε οὔτε πόσοι εἴμεθα οὔτε πὼς δὲν ἔχομε ἄρματα… ἀλλὰ ὡς μία βροχὴ ἔπεσε εἰς ὅλους μας ἡ ἐπιθυμία τῆς ἐλευθερίας μας» είπε για να προσθέσει «θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία, ο λαός την απέδειξε δεν ξέρω όμως να την διαθέτετε και εσείς».

Η βουλευτής Κοζάνης είπε, ταραγμένη, ότι δεν θέλει να δώσει άλλοθι με τη δική της ψήφο σε μειώσεις, ξεπούλημα λιμανιών και ιδιωτικοποιήσεις.

Υπενθυμίζεται πως οι βουλευτές Στάθης Λεουτσάκος, Θανάσης Πετράκος και Κώστας Λαπβίτσας έχουν εκφράσει τη διαφωνία τους με την πρόταση της κυβέρνησης.