Η σωστή αντιμετώπιση της Γερμανίας - Χρονογράφημα τού Φοίβου Ιωσήφ

2017-02-07 09:43

Η σωστή αντιμετώπιση της Γερμανίας
Αν άκουσα καλά στο ραδιόφωνο, η Γερμανία κάθε χρόνο κάνει ρεκόρ εξαγωγών. Περίεργο, πολύ περίεργο! Ούτε που το φανταζόμουν, έπεσα από τα σύννεφα. 

Μα αυτοί καλέ είναι Ούνοι, άξεστοι,
χαζοί, μονοκόμματοι, ακαλλιέργητοι, μπουμπούνες, σκράπες, πως μπορεί να συμβαίνει αυτό. Εμείς είμαστε έξυπνος λαός, καπάτσοι, πονηροί, τετραπέρατοι, διαβόλου κάλτσα, και πάνω απ όλα κιμπάρηδες και καλοφαγάδες. Α ρε μάννα μου εκείνοι οι ταραμοκεφτέδες και οι φασολάδες της σαρακοστής, και νεκρό πενήντα ημερών ανασταίνουν, μη σου πώ και εβδομήντα.

 Καλά, 
με τέτοια σουτζουκάκια πως είναι δυνατόν να υστερούμε εμείς σε εξαγωγές, για να μην αναφερθώ στην μπουγάτσα Σερρών και τα σουβλάκια Λειβαδιάς. Μπα, δεν μπορεί, κάποιο λάθος γίνεται,
οι δικές μας εξαγωγές είναι μεγαλύτερες από της Γερμανίας. Αναμφίβολα και άνευ υστεροβουλίας. Αυτοβούλως θα έλεγα.
Αυτή η πληροφορία με έβαλε σε σκέψεις και ψάχνοντας βρήκα πως η εταιρεία Mercedes κάνει έναν τζιράκο καμμιά διακοσοπενηνταριά εκατομμυριάκια ευρώ ημερησίως μόνον σε ανταλλακτικά φορτηγών. Ε, και? Τι μας το λέτε δηλαδή, για να μας κοπεί η όρεξη και να μην φάμε την πρωινή μας σπανακόπιτα από τον φούρνο της του κυρ Παντελή? ΄Αντε ρε πηγαίνετε από κεί μην σας πλακώσω στις γρήγορες και δεν θα τις προλαβαίνετε. Προφανώς τα ανθρωπάκια δεν έχουν ακούσει Ελληνικά εθνικά ανέκδοτα και δεν έχουν καταλάβει με ποιους έχουν να κάνουν.

 Αυτοί νομίζουν επειδή οι Ιάπωνες παίρνουν τρία τραίνα για να γυρίσουν σπίτι τους μέσα σε 2 ώρες το ίδιο θα συμβεί και στον ΄Ελληνα που μπήκε με ΑΣΕΠ στην υπηρεσία του. Στις δύο σχολάζει, στις δέκα και μισή είναι στο σπίτι του. Μαγκιά? Εμ τι άλλο! Προχωρημένα, Ελληνικά μυαλά. Εμείς δώσαμε τα φώτα στην ανθρωπότητα, εμείς και θα τα κλείσουμε, τη ΔΕΗ γιατί την φιάξαμε. 

Βέβαια, κατά πως φαίνεται, ο γυιός του εξύπνου αυτού ανδρός που είναι σπίτι του πάντοτε νωρίτερα από τις έντεκα καθαρίζει ήδη τουαλέτες στην Φρανκφούρτη, παρά το δεύτερο μεταπτυχιακό, και η νόστιμη αδερφούλα του εξυπηρετεί υπέρβαρους κυρίους τις βραδυνές ώρες και όλη την ημέρα κάααθεται από τον κάματο της νυκτός μέχρι των πρωινών ωρών.
Η κυβέρνησή μας εν τω μεταξύ φροντίζει να κρατάει σε ηρεμία τον πατέρα συνταξιούχο και την σύνταξή του για να ευτυχεί μέσα στην άγνοιά του για την εργασία της κόρης του. 

Την ίδια ώρα οι πανάθλιοι Γερμανοί εξακολουθούν να φορτώνουν νηοπομπές καραβιών με προϊόντα BMW, Siemens, Opel, VW, FAG, Porsche, χαλυβδοκράματα krupp, Mercedes, γερανούς Meiller, τρακτερ Deutz και ένα σωρό άλλα πανάκριβα βιομηχανικά προϊόντα για τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Ουρά τα καράβια στο Αμβούργο.

Το παραμύθι με τον καθήμενο αλλά πανέξυπνο ΄Ελληνα και τον θησαυρίζοντα Γερμανό καλά κρατεί. Και θα κρατήσει ακόμη καλλίτερα, μέχρι της τελικής πτώσεώς μας. Ο Θεός να βάλει το χέρι του, αλλά δεν το πολυβλέπω, μας έχει αφήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων και κάπως υπομειδιά. 
Εμείς από την δική μας πλευρά σιτίζουμε με χαβιάρι τον αποθανούσα Λάρκο και αναμένουμε όσον ούπω ή να ρευτεί τη βραδυνή της κοτόσουπα ή να εκπνεύσει με θορυβώδεις εξαερώσεις. Και για όλα φταίνε οι εξαγωγές της Γερμανίας, και υποθέτω πως μία μεσογειακή συμμαχία μαζί με προσευχές στον Παντοδύναμο να βγάλει ελαττωματικά όλα τα BMW 740, να αμφισβητήσει ο κόσμος την Γερμανική ποιότητα και να προστρέξει σύσσωμη η ανθρωπότητα στα γαλακτοκομικά προϊόντα Αμφιλοχίας και στον πολύτιμο μαϊντανό.
Αν ρωτήσετε έναν σημερινό Υπουργό, είμαι σίγουρος πως δεν θα αμφισβητήσει το πιο πάνω εμπνευσμένο σκεπτικό. Αν δεν παράγουμε ούτε μαλί της γριάς, τουλάχιστον από σκέψη άλλο τίποτα, να φάνε και οι κόττες. Πραγματικά, το μυαλό μας θα ήταν μια υπέροχη τροφή για τα ορνιθοτροφεία Μεγάρων.

Φοίβος Ιωσήφ