Η στιγμή της αποφυλάκισης της Βίκυς Σταμάτη -Τι δήλωσε στους δημοσιογράφους Βίντεο

2015-10-15 22:18

Αποφυλακίστηκε η Βίκυ Σταμάτη μετά την απόφαση του Δικαστηρίου να μην καταβάλει την εγγύηση των 50.000 ευρώ, λόγω των capital controls, αρκεί να παραδώσει το διαβατήριό της.

Μετά από αγώνα δρόμου που έδωσαν οι συνήγοροι της, η Βίκυ Σταμάτη αποφυλακίστηκε από τις φυλακές Κορυδαλλού , εμφανώς συγκινημένη μετά από μία κράτηση 3,5 ετών και 6 άκαρπες αιτήσεις αποφυλάκισης. Κρατώντας από το χέρι τους δικηγόρους της, βγήκε από τις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, λέγοντας στους δημοσιογράφους:

«Θέλω να σας πως ότι αισθάνομαι βαθύτατη ευγνωμοσύνη για τη δικαιοσύνη που έκοψε το νήμα και έκανε τη διαφορά. Ευχαριστώ τους δικηγόρους μου, οι οποίοι κατάφεραν με πολλές θυσίες αυτή τη στιγμή, αυτό το βράδυ να εγκαταλείψω το κολαστήριο. Αυτό που θέλω να πω στο παιδί μου είναι να βγει σαν λιοντάρι σε κοινωνία λύκων. Θέλω να βγω και να επισπεύσω το άρωμά του. Όσοι δεν μου στάθηκαν και δεν με στήριξαν, θέλω να τους πω ευχαριστώ γιατί με έκαναν πιο δυνατή.
Σας ευχαριστώ πολύ για όλα. Είμαι συγκλονισμένη. Δεν ήμουν σε διακοπές ήμουν στο ψυχιατρείο. Να έχετε μία καλή νύχτα και μην ασχοληθείτε άλλο μαζί μου».

Νωρίτερα η σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου, έφυγε από το Δρομοκαΐτειο, όπου εκρατείτο, με την κλούβα της ΕΛΑΣ για να πάει στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού. Εκεί έδωσε το εξιτήριο και το χαρτί της Εισαγγελίας που όριζε την αποφυλάκισή της υπό όρους.