Η Ζωή κατά Τσίπρα: Θλιβερός, προκλητικός, περιφρονεί το Σύνταγμα

2015-08-22 08:08

Με ιδιαίτερα οξείς χαρακτηρισμούς καταφέρθηκε κατά του Αλέξη Τσίπρα και της παραιτηθείσας κυβέρνησης η πρόεδρος της Βουλής, κορυφώνοντας την αντιπαράθεση που έχει ανοίξει εδώ και καιρό.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, εμφανώς ενοχλημένη από το σχόλιο της κυβερνητικής εκπροσώπου Ολγας Γεροβασίλη η οποία μίλησε για «απελθούσα πρόεδρο» της Βουλής και επέκρινε το γεγονός ότι ο Ευ. Μεϊμαράκης συναντήθηκε μαζί της, εξέδωσε μια μακροσκελή δήλωση-φωτιά.

«Είναι θλιβερό και προκλητικό να μιλά για «γελοιοποίηση των θεσμών, περιφρόνηση για τη Δημοκρατία, το Σύνταγμα και τους θεσμικούς παράγοντες» αλλά και … για «απελθούσα Πρόεδρο της Βουλής» η άρτι παραιτηθείσα Κυβέρνηση των 4 κατεπειγόντων μνημονιακών νομοσχεδίων» αναφέρει στην απάντησή της η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Συνεχίζει κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι

  • Ανοιξε τη Βουλή αιφνιδιαστικά για να ψηφισθεί η άκυρη και αντισυνταγματική Μνημονιακή εξουσιοδότηση στις 13 Αυγούστου.
  • Εξίσου αιφνιδιαστικά στη συνέχεια δρομολόγησε διαδικασίες διερευνητικών εντολών με ορίζοντα τις εκλογές, για τις οποίες αποκαλύπτεται ότι, από κοινού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είχε ενημερώσει τους εκβιάζοντες δανειστές (και συμφωνήσει μαζί τους), σύμφωνα με τις απερίφραστες δηλώσεις των εκπροσώπων της Κομισιόν και της Καγκελαρίας της Γερμανίας, την ώρα που κρατούσε τους πάντες και τη Βουλή στο σκοτάδι.

Πρωτοφανής η δήλωση Γεροβασίλη

Η πρόεδρος της Βουλής χαρακτηρίζει «πρωτοφανή» την δήλωση της Κυβερνητικής Εκπροσώπου ότι η Πρόεδρος της Βουλής «εμφανίζεται να συμπράττει με τον κ. Μεϊμαράκη στην επίθεση κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, κατά του Πρωθυπουργού και κατά της Δημοκρατικής τάξης». «Αν αξίζει μία απάντηση αυτή είναι ότι άλλο η θεσμική συνεννόηση της 3ης Πολιτειακής Παράγοντος με τον 4ο Πολιτειακό Παράγοντα και άλλο η σύμπραξη, για την οποία μπορεί ακέραια να υπερηφανεύεται η προσχωρήσασα στο Μνημονιακό μπλόκ Κυβέρνηση και οι βουλευτές που, συμπράττοντας με εκπροσώπους 3 Μνημονιακών Κομμάτων επιχείρησαν προ μίας εβδομάδας κοινοβουλευτικό πραξικόπημα με παράκαμψη της Προέδρου της Βουλής» αναφέρει.

Τονίζει ακόμη ότι «ως προς την Δημοκρατική τάξη, υπενθυμίζεται ότι η Πρόεδρος της Βουλής εξακολουθεί να ασκεί τα καθήκοντά της μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Προέδρου. Δεν υπάρχει «απελθούσα Πρόεδρος», αλλά απελθούσα Κυβέρνηση, η οποία έχει άλλωστε αποχωρήσει και από τις αρχές του ΣΥΡΙΖΑ, επιτιθέμενη στην Πρόεδρο της Βουλής και αποχωρώντας συλλογικά και επιδεικτικά κατά την ομιλία της στη Βουλή- κάτι που δεν έκανε ποτέ για κανέναν και καμμία βουλευτή ή αρχηγό κόμματος».

Και καταλήγει με καυστικό τρόπο αναφερόμενη στον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα και σε πρόσφατη δήλωσή του: «Δυστυχώς αποδεικνύεται ότι κάποιοι όχι απλώς δεν είναι «κάθε λέξη του Συντάγματος», αλλά έχουν τόσο βαθιά περιφρόνηση για την Συνταγματική νομιμότητα που δεν ορρωδούν προ ουδενός. Γι’ αυτό και διαλύουν δια μιας Κυβέρνηση, Κόμμα και Βουλή».

iefimerida.gr