Καρναβάλι με χορούς πολέμου, αναπαραστάσεις βίας και ημίγυμνες γυναίκες

2016-04-11 12:23

Οδυνηρές αναμνήσεις φέρνει στο νου το καρναβάλι Popo στην Bonoua της Ακτής Ελεφαντοστού, με τους συμμετέχοντες να αναπαριστούν σκηνές βίας, όταν η περιοχή βρισκόταν υπό γαλλική αποικία.

Ανδρες σέρνονται στους δρόμους, με κάποιους άλλους να είναι από πάνω τους με κλομπ και μπαστούνια στα χέρια, έτοιμοι να τους χτυπήσουν.

Νεαροί άνδρες από τη φυλή Aboure, πριν ή μετά τις σκηνές βίας, αναπαριστούν χορούς πολέμου προηγούμενων γενιών, εντυπωσιάζοντας το πλήθος.

 

Από την άλλη πλευρά, τα κορίτσια περπατούν στους δρόμους ημίγυμνα.

 

Το καρναβάλι Pope, το οποίο προέρχεται από την πρώτη γιορτή της πολιτιστικής κληρονομιάς του λαού Aboure, περιλαμβάνει γαστρονομικούς διαγωνισμούς, αθλητικά θεάματα, παραδοσιακούς χορούς αλλά και εργαστήρια στοχασμού, μεταξύ πολλών άλλων.

Η λέξη Popo μεταφράζεται ως μάσκα, επιτρέποντας στους συμμετέχοντες να σχεδιάζουν φωτεινά, πολύχρωμα στολίδια για να λάβουν μέρος στην παρέλαση.

 

 

 

Η Ακτή Ελεφαντοστού έγινε επίσημα γαλλική αποικία στις 10 Μαρτίου του 1893, με τη δουλεία να καταργείται το 1905, με την χώρα να γίνεται αυτόνομη δημοκρατία της Γαλλικής Κοινότητας το 1958, μετά από δημοψήφισμα. Ανεξάρτητο κράτος έγινε στις 7 Αυγούστου του 1960.