Καταργούνται τα «μαθητοδικεία»

2015-11-10 23:14

Άμεσα κατατίθεται νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να σταματήσει η ποινική δίωξη των μαθητών που συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις, όπως υπογράμμισε χθες στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης. "Έχουμε πλήρη διαφωνία με το λεγόμενο μαθητοδικείο. Είμαστε έτοιμοι με πράξη που θα φέρουμε στη Βουλή να καταργήσουμε την ΠΝΠ αυτού του 'μαθητικού ιδιώνυμου'" είπε χαρακτηριστικά απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Γκιόκα.
Ο Ν. Φίλης έδειξε τη διαφορετική φιλοσοφία του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με εκείνη της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ. "Χρειάζεται οι κινητοποιήσεις που γίνονται ειρηνικά και χωρίς βία να αντιμετωπίζονται με διάλογο, με πειθώ, αν θέλετε και με κατανόηση" τόνισε και διευκρίνισε πως "αποτελεί σταθερή πεποίθησή μας ότι και ο αγώνας είναι μάθημα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα χαθεί ο κύριος χαρακτήρας του σχολείου, που είναι η μόρφωση".
"Οι χαμένες ώρες θα πρέπει να αναπληρούνται. Το σημαντικότερο είναι να συμφωνούνται οι τρόποι αναπλήρωσης ανάμεσα στους δασκάλους, τους μαθητές και τους γονείς" υπογράμμισε ο Ν. Φίλης, ενώ ο βουλευτής του ΚΚΕ ζήτησε να κατατεθεί άμεσα η ρύθμιση, "αλλιώς θα τη φέρουμε εμείς". "Σ' αυτό είμαστε μαζί" απάντησε ο υπουργός Παιδείας.

 

avgi.gr