Κιλκίς: Αεροσκάφος συνετρίβη σε νησίδα στον Αξιό ποταμό – Τρεις τραυματίες

2015-03-22 21:16

Αυτά είναι τα πρώτα πλάνα από το μικρό εκπαιδευτικό αεροσκάφος, με τους τρεις επιβάτες, που κατέπεσε το μεσημέρι στον ποταμό Αξιό, στην περιοχή του Κιλκίς.

Στις φωτογραφίες και τα πλάνα διακρίνονται τα συντρίμμια του αεροσκάφους, τύπου τσέσνα, που επιχείρησε να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσνήωση, μετά από μηχανική βλάβη.
 


Οι δύο επιβάτες του αεροσκάφους, που είναι Ιταλοί υπήκοοι, κατάφεραν και βγήκαν από το αεροσκάφος και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Κιλκίς, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. 

Σύμφωνα με ενημέρωση από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, οι δύο επιβάτες φέρουν κατάγματα και η κατάστασή τους δεν εμπνέει ανησυχία. 

 


Ο τρίτος τραυματίας είναι ο χειριστής-εκπαιδευτής του αεροσκάφους και φέρει τραύματα στην πλάτη. Παραλήφθηκε από Σούπερ Πούμα και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον επόπτη ασφαλείας, οι εξετάσεις για την ακριβή κατάσταση του πιλότου δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μονοκινητήριο αεροσκάφος απογειώθηκε από το πεδίο απογειώσεων-προσγειώσεων Κιλκίς με  προορισμό το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.

Όπως μεταδίδει το star.gr, το αεροσκάφος παρουσίασε μηχανική βλάβη κι έτσι ο κυβερνήτης επιχείρησε την αναγκαστική προσνήωση στον ποταμό Αξιό.

Το γεγονός ότι είχε ήδη καλέσει τον πύργο ελέγχου για βοήθεια, συνέβαλε στο να σπεύσουν άμεσα στο σημείο τα συνεργεία διάσωσης, στα οποία συμμετείχαν δυνάμεις της πυροσβεστικής Γουμένισσας και Κιλκίς, κλιμάκιο της ΕΜΑΚ, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και η αστυνομία Γουμένισσας.

Το περιστατικό έγινε στις 14:30 το μεσημέρι, στο χωριό Ρύζια, σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από το Πολύκαστρο.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες το αεροσκάφος έπεσε στα νερά του ποταμού παραμένουν μέχρι στιγμής αδιευκρίνιστες.


Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Πηγή φωτο: seleo.gr, Πηγή βίντεο: eidiseis.gr