Κύκλωμα «μαϊμού» υπαλλήλων ΔΕΗ κλέβει ηλικιωμένους

2015-06-12 23:33

Χτες το πρωί, όπως αναφέρει το τοπικό thrakitoday, δύο άτομα άγνωστης ταυτότητας έφτασαν με Ι.Χ. στη Νίψα, χωριό της ευρύτερης περιοχής της Αλεξανδρούπολης στον Εβρο και πήγαν στην κατοικία 80χρονης όπου η γυναίκα συστήθηκε ως υπάλληλος της ΔΕΗ.
Η τελευταία έπεισε την ηλικιωμένη ότι είχε συνεννοηθεί με το γιο της προκειμένου να πραγματοποιήσει εργασίες σε σχέση με το δίκτυο ηλεκτρισμού και, αφού εισήλθε στο εσωτερικό της οικίας, αφαίρεσε χρηματικό ποσό 3.000 ευρώ. Αμέσως μετά, επιβιβάστηκε στο όχημα που οδηγούσε ο άγνωστος συνεργός της και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Ειδοποιήθηκε η ΕΛ.ΑΣ. και αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες στην περιοχή, με αποτέλεσμα να εντοπίσουν και να συλλάβουν ένα νεαρό ζευγάρι, ηλικίας 26 και 29 ετών, που όπως προέκυψε, κινούμενοι με Ι.Χ. λειτουργούσαν ως «τσιλιαδόροι». Το όχημα στο οποίο επέβαιναν οι συλληφθέντες ανήκει σε 49χρονη, η οποία αναζητείται, όπως και οι δύο δράστες της απάτης και κλοπής.
Κατασχέθηκαν ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και δύο (2) κινητά τηλέφωνα.
Σημειώνεται ότι η 49χρονη έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα, ενώ ο 26χρονος για κλοπή.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.