ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ στη Χαλκίδα: «Χαιρετίζω το Φάνη Σπανό, τον επόμενο περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας»

2019-05-14 15:00

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ στη Χαλκίδα: «Χαιρετίζω το Φάνη Σπανό, τον επόμενο περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας»

Η ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΕΤΑΙ και καθιστά το Φάνη Σπανό φαβορί στην «κούρσα» των περιφερειακών εκλογών

Την προηγούμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Τρίτη 7 Μαΐου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε τη Χαλκίδα.

Τον πρόεδρο της Ν.Δ. υποδέχθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κύριο Φάνης Σπανός. Στο σύντομο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Ν.Δ. έκανε ειδική αναφορά στη σημασία των επερχόμενων Περιφερειακών Εκλογών και μεταξύ άλλων ανέφερε: «Χαιρετίζω τον επόμενο περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας το Φάνη Σπανό και σας καλώ να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη, ώστε και με τη βοήθεια του Θεού, ο Φάνης ως περιφερειάρχης κι εγώ ως πρωθυπουργός να συνεργαστούμε στενά και να δουλέψουμε σκληρά για το καλό του τόπου!!!»

Όσο πλησιάζουμε προς τις 26 Μαΐου, αυτό που έντονα καταγράφεται μέρα με την ημέρα είναι η ραγδαία αυξανόμενη συσπείρωση των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας και η στήριξη που παρέχουν στο ψηφοδέλτιο του Φάνη Σπανού. Από εκεί που μεγάλο μέρος της κοινωνίας δήλωνε ότι δεν τον γνωρίζει σήμερα η δημοτικότητά του έχει ανεβεί σε υψηλά επίπεδα με γεωμετρική πρόοδο και προβάλλει ως το ακλόνητο φαβορί.  

Από τη Φθιώτιδα παραβρέθηκε ο γνωστός δικηγόρος και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος κύριος Ηλίας Κυρμανίδης, με τον οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σύντομη μεν, αλλά εγκάρδια συνομιλία για την πορεία του προεκλογικού αγώνα στο νομό Φθιώτιδας. Λίγο πριν και «πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας..» υπέπεσε στην αντίληψή μας συνάντηση – μίνι σύσκεψη των κυρίων Ηλία Κυρμανίδη, Λευτέρη Αυγενάκη (Γενικού Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ.) και Αθανασίου Νέζη,( στενός συνεργάτης και εξ απορρήτων του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας). Αν και κατέστη αδύνατο να πληροφορηθούμε το περιεχόμενο της συζήτησης, είναι «ηλίου φαεινότερον» ότι αυτή περιστράφηκε γύρω από την πορεία του προεκλογικού αγώνα στη Φθιώτιδα. Είναι προφανές ότι η μέγιστη συσπείρωση των στελεχών, των μελών και  των φίλων της Νέας Δημοκρατίας στη Φθιώτιδα θα γύρει αισθητά την πλάστιγγα υπέρ του κυρίου Σπανού και θα του δώσει σοβαρό προβάδισμα ενόψει του β’ γύρου. Άλλωστε η επιλογή του Ηλία Κυρμανίδη να συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του Φάνη Σπανού, εξυπηρετεί και αυτή τη στρατηγική στόχευση. Ο κύριος Κυρμανίδης, με πολυετή δράση, τόσο στις τάξεις της ΔΑΠ και της ΟΝΝΕΔ όσο και στη συνέχεια,  ως αυτοδιοικητικό – πολιτικό στέλεχος με σαφές ιδεολογικοπολιτικό αποτύπωμα, διατηρεί ισχυρά ερείσματα στον κόσμο της ευρύτερης κεντροδεξιάς στη Φθιώτιδα και είναι έντονα εμφανές σε αυτή την προεκλογική περίοδο ότι έχει αναλάβει σημαντικό μέρος της καμπάνιας που στοχεύει στη συσπείρωση των νεοδημοκρατών και τη στήριξη της υποψηφιότητας του Φάνη Σπανού.