ΛΑΜΙΑ-Τον Δημήτρη Κουφοντίνα και το Κώστα Γουρνά επισκέφθηκε η βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ κα Βάσω Λέβα

2015-03-28 23:57

Σάλο προκάλεσε με την επίσκεψη της  στους απεργούς πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα και Κώστα Γουρνά στο νοσοκομείο Λαμίας όπου νοσηλεύονται, η βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ κα Βάσω Λέβα

Οι δύο κρατούμενοι νοσηλεύονται υπό ισχυρή αστυνομική φύλαξη στο νοσοκομείο που μεταφέρθηκαν εκεί από τις φυλακές Δομοκού μετά την απεργία πείνας!

Το χώρο όπου νοσηλεύονται οι δύο κρατούμενοι, στον πρώτο όροφο του νοσοκομείου,επισκέφθηκε η βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ κα Βάσω Λέβα, η οποία σε δηλώσεις της στον ραδιοσταθμό starfm στη Λαμία σημείωσε ότι «με αντιμετώπισαν με πολλή ευγένεια και πολιτισμό ομολογώ. Εγώ πήγα με όλη την καλή διάθεση να δω την κατάσταση και να διαβεβαιώσω για δύο πράγματα που είχαμε εξαγγείλει. Για την κατάργηση των φυλακών Γ’ τύπου, για πιο ανθρώπινες συνθήκες» όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Τους διαβεβαιώσαμε, είπε η κα Λέβα, «ότι δεν έχουμε καμία πρόθεση να αλλάξουμε την προοπτική μας. Προκρίνουμε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο και τις διατάξεις που περιέχονται σε αυτό. Απλά μας είπαν ότι περιμένουν να κατατεθεί. Αυτή ήταν η τελευταία συζήτηση που είχαμε μαζί. Εμείς προτιθέμεθα Τρίτη ή Τέταρτη να κατατεθεί στις Επιτροπές».

Σε ερώτηση σχετικά με τη συνομιλία της με τον Δ. Κουφοντίνα η κα Λέβα, σημείωσε: «του είπα ακριβώς ποια είναι η προοπτική μας. Μου είπε ότι συμφωνώ αλλά πρέπει να συνεχίσω μέχρι να κατατεθεί το νομοσχέδιο…». Η κα Λέβα συμπλήρωσε ότι «είναι δικαίωμα του καθενός να πιστεύει ότι μπορείς να το κάνεις ή ότι δεν μπορείς να το κάνεις. Επίσης δικαίωμα του καθενός είναι να επιλέγει τον τρόπο που θα διεκδικήσει μια πιο ποιοτική ζωή όπου κι αν βρίσκεται…».

Σε σχέση με την κατάσταση της υγείας τους η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Φθιώτιδα δήλωσε ότι «εγώ την είδα την κατάσταση της υγείας τους καλή. Οι γιατροί μου είπαν ότι είναι καταβεβλημένοι αλλά δεν κινδυνεύουν…» ενώ σχολιάζοντας τις συνθήκες που επικρατούν στα δύο κελιά-θαλάμους που υπάρχουν στο νοσοκομείο της Λαμίας και στα οποία φιλοξενούνται δήλωσε ότι «οι συνθήκες δεν είναι οι καλύτερες. Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό κάνουν ό,τι μπορούν. Είναι σαφές ότι κάνουν το καλύτερο».

Η κίνηση αυτή της Βάσως Λέβα προκάλεσε την αντίδραση της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο, με την οποία ζητά να ενημερωθεί η Βουλή αν η κυβέρνηση έχει επαφές με έγκλειστους τρομοκράτες, εν όψει της κατάθεσης του νομοσχεδίου για κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας.

Στην ερώτηση της, η κ. Μπακογιάννη υποστηρίζει μεταξύ άλλων, ότι «η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Λέβα, επισκέφθηκε τις φυλακές Δομοκού και το Νοσοκομείο Λαμίας για να συναντήσει το Δημήτρη Κουφοντίνα και άλλους έγκλειστους τρομοκράτες, να τους στηρίξει ψυχολογικά και να τους ενημερώσει για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης σχετικά με το νομοσχέδιο που θα προβλέπει την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’».

«Διαπραγματεύεται η ελληνική κυβέρνηση με τους τρομοκράτες προκειμένου να λάβει τις αποφάσεις της και να χαράξει την πολιτική της στα θέματα που αφορούν τη Δικαιοσύνη;», ρωτά χαρακτηριστικά η κ. Μπακογιάννη.

Κουφοντίνας: Σταματάω την απεργία πείνας

Το απόγευμα της Παρασκευής ο Δημήτρης Κουφοντίνας με ανάρτηση στο προσωπικό του μπλογκ ανακοίνωσε ότι σταματάει την απεργία πείνας αφού το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης ικανοποιεί τα βασικά αιτήματα των φυλακισμένων, όπως αναφέρει.