Λαμία - Υπογραφή σύμβασης για την κατασκευή κόμβου της Ξηριώτισσας

2015-09-23 23:09

Το έργο «Κατασκευή Κόμβου Ξηριώτισσας», το οποίο αναμένεται να βοηθήσει στην αποσυμφόρηση του κόμβου της Ξηριώτισσας, ελευθερώνοντας παράλληλα την κυκλοφορία στον άξονα Αθήνας – ∆οµοκού, µε διέλευση αυτού κάτω από τον άξονα Λαµίας – Στυλίδας, υπεγράφη την Τρίτη από τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη.

Στόχος είναι η εύκολη ανατολική πρόσβαση στη Λαμία και η διευκόλυνση της κυκλοφορίας των οχημάτων που διέρχονται από και προς τον Δομοκό.

Με το εν λόγω έργο, το συνολικό κόστος του οποίου ξεπερνά τα 3.000.000 ευρώ, βελτιώνεται η ισόπεδη διασταύρωση δύο εθνικών οδών (Ε.Ο. Λαμία – Στυλίδα - Βόλος και Ε.Ο. που παρακάμπτει ανατολικά τη Λαμία και συνδέει την ΠΑΘΕ με την Εθνική οδό με αριθμό 3: Ελευσίνα – Θήβα – Λειβαδιά – Λαμία – Λάρισα – Κοζάνη - Βεύη).

Επίσης, σύμφωνα με ανακοίνωση της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, βελτιώνεται η συνάντηση της εθνικής οδού που παρακάμπτει τη Λαμία (σύνδεση ΠΑΘΕ με ΕΟ 3) με τη σιδηροδρομική γραμμή Λαμίας – Στυλίδας.

Τέλος, συντελείται διάστρωση της παραπάνω εθνικής οδού με αντιολισθηρό ασφαλτοτάπητα από τον κόμβο της Ξηριώτισσας μέχρι τον κόμβο του Σανατορίου.

Για τον ανισόπεδο κόμβο της Ξηριώτισσας έχουν συνταχθεί και εγκριθεί οι παρακάτω οριστικές μελέτες: οδοποιίας, στατική, υδραυλική, σήμανσης και ασφάλισης και ηλεκτροφωτισμού.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου ο «Κόμβος της Ξηριώτισσας», να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους 18 με 24 μήνες.