Μαζικές σεξουαλικές επιθέσεις Λαθρομεταναστών σε δεκάδες γυναίκες στη Γερμανία

2016-01-07 01:12

Μία υπόθεση μαζικών σεξουαλικών παρενοχλήσεων στην Κολωνία έχει προκαλέσει σοκ στη Γερμανία και αποτέλεσε αντικείμενο εντατικών ερευνών από τις αρχές.

Σύμφωνα με καταγγελίες, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς περίπου 1.000 άντρες επιτέθηκαν σεξουαλικά σε δεκάδες γυναίκες, στην κεντρική πλατεία της γερμανικής πόλης, ενώ μια γυναίκα δήλωσε στις αρχές ότι έπεσε θύμα βιασμού!

Όπως μετέδωσε ο «Independent», η γερμανική αστυνομία έλαβε πολλές καταγγελίες από γυναίκες οι οποίες υποστηρίζουν ότι έπεσαν θύματα σεξουαλικών επιθέσεων, λίγη ώρα πριν αποχαιρετήσουν το 2015.

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Κολωνίας είπε σε γερμανικά ΜΜΕ πως αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι οι επιθέσεις έγιναν από μια ομάδα 1.000 περίπου αντρών «η εμφάνιση των οποίων έδειχνε πως είχαν αραβική ή βορειοαφρικανική καταγωγή».

Το πλήθος των αντρών φέρεται να είχε συγκεντρωθεί στην πλατεία της πόλης της Κολωνίας, ανάμεσα από τον κεντρικό σιδηροδρομικό της σταθμό και τον καθεδρικό της ναό.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ακόμη ότι κάποιοι από τους άντρες που κατηγορούνται για τις επιθέσεις «είναι γνωστοί στις αρχές εδώ και λίγο καιρό» και πως δεν πρόκειται για μετανάστες που μόλις έφτασαν στην χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες ήταν ηλικίας 15 έως 35 ετών -και πιθανότατα βρίσκονταν υπό την επήρεια αλκοόλ- «πλημμύρισαν» ξαφνικά το κέντρο της πόλης και άρχισαν αρχικά να ρίχνουν πυροτεχνήματα.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Reuters, ενώ οι εορταστικές εκδηλώσεις για τον ερχομό του 2016 ήταν σε εξέλιξη έξω από τον καθεδρικό ναό της πόλης, κάποιοι από αυτούς άρχισαν να επιτίθενται σεξουαλικά σε γυναίκες, ενώ άλλοι έκλεβαν όσους πολίτες βρίσκονταν στην πλατεία.

Όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ, τουλάχιστον 80 άνθρωποι έπεσαν θύματα των αντρών αυτών, ανάμεσά τους και 35 γυναίκες. Ένα από το θύματα, η Κάτια Λ., είπε οι δράστες άρχισαν να την αγγίζουν σε όλο της το σώμα.

«Ήταν ένας εφιάλτης. Αν και φωνάζαμε για να φύγουν εκείνοι δεν σταματούσαν. Νομίζω με άγγιξαν τουλάχιστον 100 φορές σε απόσταση 200 μέτρων. Ευτυχώς φορούσα παντελόνι εκείνο το βράδυ…», είπε η γυναίκα.

Το περιστατικό προκάλεσε την οργή της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ η οποία τηλεφώνησε στην δήμαρχο της Κολωνίας Ενριέτε Ρέκερ και της εξέφρασε τον αποτροπιασμό της «για αυτές τις αηδιαστικές επιθέσεις και σεξουαλικές επιθέσεις».

Η καγκελάριος είπε ότι πρέπει να γίνουν τα πάντα «για να βρεθούν οι δράστες το συντομότερο δυνατόν» και να τιμωρηθούν ανεξαρτήτως της καταγωγής τους.

fnews.gr