Με πέντε αιτήματα οι αγρότες στη νέα συνάντηση με τον πρωθυπουργό την Πέμπτη

2016-02-24 22:30

Με πέντε αιτήματα, για το ασφαλιστικό, τη φορολόγηση και τις κατασχέσεις κατοικίας θα προσέλθουν οι αγρότες που θα παραστούν στη δεύτερη συνάντηση του πρωθυπουργού με εκπροσώπους του κλάδου.

Οι αγρότες της Νίκαιας, που θα βρεθούν μαζί με τους εκπροσώπους 68 ακόμη μπλόκων αύριο το πρωί στις 10.30 στο Μέγαρο Μαξίμου, θα μεταφέρουν τα πέντε αιτήματα τα οποία διατύπωσε σε χθεσινή της ανακοίνωση και η Πανελλαδική Επιτροπή μπλόκων.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στην αποψινή ομιλία του στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την ελπίδα η κυβέρνηση «να τα βρει με τους αγρότες στο θέμα του αφορολόγητου» γιατί στα υπόλοιπα, όπως συμπλήρωσε «οι μεγάλες διαφορές είναι γνωστές».

Τα αιτήματα των αγροτών είναι:


1. Ν' αποσυρθεί το σχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό.

2. Να καταργηθεί η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ που αποφάσισε η προηγούμενη κυβέρνηση και υλοποιεί η σημερινή. Να καταργηθούν τα τεκμήρια διαβίωσης. Αφορολόγητο ατομικό αγροτικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Να αποσυρθούν τα σχέδια της κυβέρνησης για αύξηση της φορολογίας κ.λπ.

3. Αφορολόγητο πετρέλαιο. Μείωση του αγροτικού ρεύματος. Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.

4. Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και «κούρεμα» του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων.

5. Κατάργηση του φόρου στο κρασί. Ν' αποσυρθούν τα νέα μέτρα για φορολογία στο τσίπουρο.

 

iefimerida.gr