«Με συνοπτικές και αδιαφανείς διαδικασίες ανατέθηκε το 1.000.000€ για την αποκατάσταση των ζημιών του ΙΑΝΟΥ»

2021-05-19 12:12

ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΔΗΜΟΥ ΜΑΚΡΑΚΩΚΗΣ: Με συνοπτικές και αδιαφανείς διαδικασίες ανατέθηκε το 1.000.000€ για την αποκατάσταση των ζημιών του ΙΑΝΟΥ 

 

-Κατά το μήνα Οκτώβριο, λόγω των πλημμυρών (ΙΑΝΟΣ) ο Δήμος Μακρακώμης όπως και άλλοι Δήμοι, ενδεικτικά Δομοκός, Άγραφα κλπ, χρηματοδοτήθηκε με το ποσό του 1.000.000€ για την αντιμετώπιση των ζημιών που προκλήθηκαν από τη θεομηνία.

 

-Έκτοτε, πέρασαν 7 περίπου μήνες και από την πλευρά του Δήμου δεν έγινε καμιά απολύτως ενέργεια. Και στις 27/04/2021 με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής έγινε ανάθεση του έργου «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΤΩΝ ΟΔΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΟΔΩΝ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ ΠΟΥ ΕΠΛΗΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ 18ης ΚΑΙ 19ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020» συνολικού ποσού 1.200.000€ ακολουθώντας τη διαδικασία της «διαπραγμάτευσης» επικαλούμενοι δήθεν τον κατεπείγοντα χαρακτήρα του έργου.

 

-Από που προκύπτει το κατεπείγον κ. Δήμαρχε αφού περάσαν 7 μήνες χωρίς να γίνει απολύτως τίποτα;

 

-Προκρίθηκε προσφορά με έκπτωση 8%

Η διαδικασία αυτή καθαυτή είναι νόμιμη. ΔΕΝ είναι όμως ηθική…

 

-Αυτή την περίοδο κύριε Δήμαρχε οι εκπτώσεις κυμαίνονται γύρω στο 50%, οπότε αν αυτό το έργο δημοπρατούνταν κανονικά θα εξασφάλιζε κατ’ αρχήν μια έκπτωση ύψους 500.000€ και θα υπήρχε και συνέχεια. Και με τους πιο μέτριους υπολογισμούς θα έφτανε τις 600.000€.

 

-Σας παραθέτουμε ενδεικτικά δημοπρασίες, οι οποίες έλαβαν χώρα την προηγούμενη περίοδο και επί των ημερών σας:

Συνολική Ανάπλαση Ιστορικού Κέντρου Μακρακώμης (έκπτωση 53,87%)

Αγροτική Οδοποιία Τσούκα – Λειβάδια (έκπτωση 43,48%)

Αγροτική Οδοποιία Λευκάδα – Πτελέα (έκπτωση 54,73%)

Πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στη ΔΕ Μακρακώμης (έκπτωση 52%)

 

Επί της ουσίας ποσό τουλάχιστον 500.000€ αλλάζει χέρια. 

 

Χρήματα φεύγουν από το Δημόσιο – Δήμο και πάνε στους ιδιώτες με άγνωστο για μας προορισμό. Αυτό λέγεται διασπάθιση του δημοσίου χρήματος.

 

-Από που αντλείτε το δικαίωμα κ. Δήμαρχε να κατασπαταλάτε το δημόσιο χρήμα;

 

-Αυτή είναι η χρηστή διοίκηση και η διαφάνεια την οποία επαγγελλόσασταν και για την οποία υπεραμυνόσασταν προεκλογικά;

 

-Όσο μας αφορά, ως Αξιωματική Αντιπολίτευση προσπαθούμε να μη δημιουργούμε θέματα και προβλήματα, όμως δε μπορούμε και να εθελοτυφλούμε γιατί στη συγκεκριμένη περίπτωση θα γινόμασταν συνένοχοι.

 

-Να σημειωθεί πως αυτή είναι η μοναδική χρηματοδότηση που έχει λάβει η Δημοτική Αρχή από την έναρξη της θητείας της. Οτιδήποτε άλλο αφορά την προηγούμενη Διοίκηση.

 

-Κι επειδή είναι βέβαιο πως το συγκεκριμένο Δελτίο Τύπου θα αναγνωστεί και από κάποιους που συμμετέχουν στους Ελεγκτικούς Μηχανισμούς, καλό θα ήταν κάποια στιγμή να αναλαμβάνουμε όλοι τις ευθύνες μας.


 

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ 

ΤΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

ΘΥΜΙΟΣ ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ