Με τον Παν. Λαφαζάνη συναντώνται οι κτηνοτρόφοι

2015-04-24 01:07

Διαδοχικές συναντήσεις με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελο Αποστόλου και τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Λαφαζάνη, αναμένεται να έχει σήμερα Παρασκευή η διοίκηση της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ), προκειμένου να θέσει στους δύο εκπροσώπους τής κυβέρνησης ανοιχτά θέματα των οφειλόμενων ενισχύσεων προς τους κτηνοτρόφους, των βοσκοτόπων, της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) και των κρουσμάτων καταρροϊκού πυρετού.

'Οπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος τής ΠΕΚ, Δημήτρης Καμπούρης, στη συνάντηση με τον κ.Αποστόλου, που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στη μία μετά το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις του υπουργείου, θα τεθούν κυρίως θέματα που σχετίζονται με τις υπολειπόμενες πληρωμές της εξισωτικής ενίσχυσης, του ποιοτικού παρακρατήματος (άρθρο 68), των βιολογικών προϊόντων και των βοσκοτόπων. Με τον κ.Λαφαζάνη οι κτηνοτρόφοι αναμένεται να συναντηθούν στις τρεις μετά το μεσημέρι, προκειμένου να συζητήσουν -σύμφωνα με τον κ.Καμπούρη- κυρίως θέματα οικονομικής και φορολογικής φύσης.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί και στο θέμα του καταρροϊκού πυρετού: "στην προηγούμενη περίοδο υπολογίζουμε ότι χάσαμε το 20% του ζωικού κεφαλαίου των αιγοπροβάτων και ήδη έχουμε νέα κρούσματα φέτος, που θα αυξάνονται καθώς η θερμοκρασία ανεβαίνει και τα κουνούπια πολλαπλασιάζονται. Ζητάμε τη άμεση έγκριση εμβολιασμών και ψεκασμών στα μαντριά καθώς και την πρόβλεψη αποζημιώσεων για όσα ζώα χάνονται" σημείωσε ο κ.Καμπούρης.

dikaiologitika.gr