Μήνυμα Δημάρχου Γιώργου Χαντζή για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

2021-03-25 13:59
Μήνυμα Δημάρχου Γιώργου Χαντζή για την επέτειο της 25ης Μαρτίου
 

«Αγαπητοί μου συνδημότες,

Η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου σηματοδοτεί την κορυφαία στιγμή της νεότερης ελληνικής ιστορίας στην πορεία της σύγχρονης Ελλάδας που ενέπνευσε και τους μετέπειτα αγώνες του ελληνικού λαού.

Φέτος συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 και το μήνυμα παραμένει επίκαιρο:

«Ο αγώνας για την πατρίδα, την ελευθερία, την εθνική ανεξαρτησία είναι διαρκής».

Ο τρόπος εορτασμού, λόγω της εφαρμογής των μέτρων εναντίον της εξάπλωσης του Covid-19, χωρίς τις εθιμοτυπικές εκδηλώσεις και παρελάσεις, δεν αφαιρεί ούτε ελάχιστο από το άσβεστο της φλόγας της μνήμης όλων εκείνων που αγωνίστηκαν για την ελευθερία, τη δημοκρατία, για αρχές και αξίες που πάνω τους στηρίχθηκε η πορεία και η διαδρομή των Ελλήνων.

Ο Δήμος μας και οι δημότες του, τιμούμε την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, ενωμένοι, περήφανοι, με σεβασμό στα ιδανικά και στη θυσία των προγόνων μας.

Η Εθνική μας επέτειος ας λειτουργήσει ως έμπνευση και κίνητρο ώστε να αποδείξουμε ότι, την κρίσιμη αυτή ώρα της πανδημίας, ενώνουμε τις δυνάμεις μας, συσπειρωνόμαστε, αγωνιζόμαστε με αίσθημα υπευθυνότητας και κοινωνικής ευθύνης, και όπως και τότε, έτσι και τώρα, γεμίζει την ψυχή μας η ακλόνητη πίστη, πως θα τα καταφέρουμε να βγούμε και πάλι νικητές.

«Μένουμε σπίτι και υψώνουμε την Ελληνική σημαία στο μπαλκόνι μας, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και ειλικρινούς πατριωτισμού!»

Χρόνια πολλά σε όλους!

Χρόνια πολλά στην Ελλάδα μας!

 
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ
 
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ε. ΧΑΝΤΖΗΣ