Νατάσα Καραμανλή: Δεν έγραψα εγώ το κείμενο για τον καρκίνο του μαστού που προκάλεσε συγκίνηση αλλά και παρεξηγήσεις

2015-08-19 16:59

Μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Facebook απάντησε η Νατάσσα Καραμανλή για ένα κείμενο το οποίο έκανε το γύρο του διαδικτύου και είχε την ίδια υπογραφή με το δικό της όνομα.

Η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή θέλησε να λύσει την «παρεξήγηση» που δημιουργήθηκε καθώς όλος ο κόσμος πίστεψε πως πίσω από το συγκεκριμένο συγκινητικό άρθρο με τίτλο «Ο καρκίνος μου έδωσε το δικό του μάθημα ζωής», ήταν η ίδια και αυτό γιατί η συντάκτρια του άρθρου του fylada.gr ονομάζεται επίσης, Νατάσσα Καραμανλή. 

«Η απλή συνωνυμία της συντάκτριας του άρθρου με εμένα, καθώς και ο τίτλος του που παραπέμπει στην επιστημονική μου ιδιότητα, οδήγησε στην ταύτιση της υπογράφουσας με εμένα» σημειώνει η κυρία Καραμανλή και επισημαίνει: «Το ενδιαφέρον κάποιων ανθρώπων για την επιστημονική μου τοποθέτηση είναι συγκινητικό. Όμως αυτή ακριβώς η επιστημονική μου ιδιότητα επιβάλλει να αποφεύγονται ακόμα και οι καλοπροαίρετες παρεξηγήσεις που μου αποδίδουν κείμενα που δεν είναι δικά μου».

Ολόκληρη η ανάρτηση στο facebook:
«Σήμερα αναρτήθηκε σε κάποια ιστοσελίδα άρθρο με τον τίτλο "Ο καρκίνος μου έδωσε το δικό του μάθημα ζωής". Το άρθρο, το οποίο περιγράφει την προσωπική εμπειρία μιας γυναίκας που καταπολέμησε τη νόσο, υπογράφει συντάκτρια της ιστοσελίδας, με το όνομα Νατάσσα Καραμανλή. Η απλή συνωνυμία της συντάκτριας του άρθρου με εμένα, καθώς και ο τίτλος του που παραπέμπει στην επιστημονική μου ιδιότητα, οδήγησε στην ταύτιση της υπογράφουσας με εμένα και στη μαζική αναπαραγωγή του άρθρου από άλλα sites αλλά και ιδιώτες.
Το ενδιαφέρον όλων μας για την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού είναι δεδομένο. Το ενδιαφέρον κάποιων ανθρώπων για την επιστημονική μου τοποθέτηση είναι συγκινητικό. Όμως αυτή ακριβώς η επιστημονική μου ιδιότητα επιβάλλει να αποφεύγονται ακόμα και οι καλοπροαίρετες παρεξηγήσεις που μου αποδίδουν κείμενα που δεν είναι δικά μου.
Αναστασία Παζαΐτη
Γενική Χειρουργός - Χειρουργός Μαστού»

Σημειώνεται ότι η κυρία Παζαΐτη είναι χειρουργός Μαστού στο ιατρικό κέντρο EMBIO ένα από τα καλύτερα κέντρα εξωσωματικής γονιμοποίησης και ογκολογίας μαστού στην Ελλάδα.