Νεκροί δύο ορειβάτες στο φαράγγι των Περβολακίων στο Λασίθι

2015-05-09 11:42

Επεσαν σε χαράδρα βάθους δεκάδων μέτρων - Η ομάδα των ερασιτεχνών ορειβατών προσπαθούσε να διασχίσει το φαράγγι των Περβολακίων, με στόχο να καταλήξει στη Μονή Καψά

Ένας βράχος που αποκολλήθηκε έγινε αιτία να καταλήξει σε τραγωδία η αναρριχητική εκδρομή για δυο Αυστριακούς ορειβάτες, που επισκέπτονταν το φαράγγι του Καψά στο Λασίθι. Οι άτυχοι άνδρες παρασύρθηκαν και έπεσαν σε χαράδρα βάθους 90 μέτρων, με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο.

Το τραγικό δυστύχημα συνέβη το μεσημέρι, κάτω από άγνωστες συνθήκες οι οποίες διερευνώνται από τις τοπικές αρχές. Η παρέα των επτά Αυστριακών είχε μόλις ξεκινήσει την αναρρίχηση στο ύψος της κοινότητας Περβολάκια, μεταξύ Ιεράπετρας και Σητείας, όταν έγινε κατολίσθηση βράχων που χτύπησαν δύο από αυτούς, ηλικίας 65 και 60 χρόνων ρίχνοντάς τους στον γκρεμό!

Οι υπόλοιποι ειδοποίησαν την Πυροσβεστική και αμέσως ξεκίνησε επιχείρηση διάσωσης με τη συμμετοχή εθελοντών Σαμαρειτών και ανδρών της ΕΜΑΚ από το Ηράκλειο, ενώ απογειώθηκε και ελικόπτερο που εντόπισε το σημείο στο οποίο είχαν πέσει οι άτυχοι ορειβάτες. Όμως, ήταν ήδη αργά γι' αυτούς και τα σωστικά συνεργεία απλώς ανέσυραν τις σορούς τους.