Ως τις 30 Απριλίου οι αιτήσεις για τη ρύθμιση οφειλών στα ασφαλιστικά Ταμεία

2015-04-24 21:30

Μέχρι την τελευταία μέρα του Απριλίου θα είναι ανοιχτές οι αιτήσεις για τη ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία. Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η προσέλευση πολιτών για ένταξη στην ρύθμιση των 100 δόσεων για οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ σήμερα ανακοινώθηκε και η διεύρυνηση της ηλεκτρονικής ρύθμισης και για οφειλές άνω των 5.000 ευρώ, κίνηση που αναμένεται να αποσυμφορήσει τα γραφεία των ασφαλιστικών γραφείων και να γλυτώσει από άσκοπη ταλαιπωρία τους οφειλέτες.

Υπενθυμίζεται πως οι αιτήσεις για την ευνοική ρύθμιση για οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία λήγει στις 30 Απριλίου και δεν υπάρχει καμιά πληροφορία για παράτασή της. 

Η ρύθμιση προς τα ασφαλιστικά ταμεία, έχει χρονικό περιθώριο υπαγωγής έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Απριλίου (30/04) και αφορά ληξιπρόθεσμες οφειλές που δημιουργήθηκαν έως και την 1η Φεβρουαρίου 2015. 

Παρέχεται η δυνατότητα να ρυθμιστούν όλες οι οφειλές ανεξαρτήτου ύψους, είτε εφάπαξ, είτε έως 50 δόσεις, είτε έως 100 δόσεις, με αντιστρόφως ανάλογη έκπτωση επί των προσαυξήσεων, τελών καθυστέρησης και λοιπών επιβαρύνσεων. Πιο συγκεκριμένα, για εφάπαξ καταβολή, προβλέπεται  έκπτωση 100%, μειώνεται σε 70% στην περίπτωση ρύθμισης έως 50 δόσεις, και έκπτωση 50%  για την περίπτωση εξόφλησης σε 100 δόσεις.

 Επιβάλλεται ετήσιο επιτόκιο 3%, στην αποπληρωμή των οφειλών, μόνο για ποσά άνω των 5.000 ευρώ. Για ποσά έως 5.000 ευρώ  δεν επιβάλλεται ετήσια προσαύξηση, ως επιπλέον κίνητρο ένταξης στη ρύθμιση σε μικροεπαγγελματίες.

 Προϋπόθεση υπαγωγής στη νέα ρύθμιση είναι η πληρωμή των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών. Παρέχεται το δικαίωμα ένταξης και σε οφειλέτες που έχουν υπαχθεί ήδη σε άλλες υφιστάμενες ρυθμίσεις. Σε όσους ασφαλισμένους, αποδεδειγμένα είχαν μηδενικό εισόδημα κατά το 2014, αναστέλλονται  τα εισπρακτικά μέτρα και οι διώξεις για περίοδο 12 μηνών.

dikaiologitika.gr