Π. Λαφαζάνης: Νοσηρή φαντασία τα περί σχεδίου Β' για τα καύσιμα

2015-06-19 15:31

Αποκυήματα "νοσηρής φαντασίας" χαρακτηρίζει ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης, το δημοσίευμα "περί εντολής του" στα Ελληνικά Πετρέλαια ΕΛΠΕ να εκπονήσουν σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τον εφοδιασμό της χώρας σε περίπτωση Grexit.
Από την Αγία Πετρούπολη ο Π. Λαφαζάνης ανέφερε την πάγια τακτική των ΕΠΛΕ η οποία προβλέπει ακριβώς το ύψος των αποθεμάτων και την πρακτική παραγγελιών για την προμήθεια και πρόσθεσε ότι «αυτή η πρακτική δεν έχει αλλάξει σε τίποτα».
"Οτιδήποτε άλλο, αποβλέπει στην τρομοκράτηση του ελληνικού λαού με μυθοπλασίες που υπηρετούν απαράδεκτες σκοπιμότητες", δήλωσε κατηγορηματικά.
Στο σχετικό δημοσίευμα αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι τα ΕΛΠΕ έχουν εκπονήσει σχέδιο Β' για την τροφοδοσία της χώσρας σε καύσιμα, εφόσον συμβεί το χειρότερο δυνατό σενάριο.
«Τρεις μήνες επαρκούν τα αποθέματα της χώρας, άλλους τρεις μήνες θα διαρκέσουν οι ποσότητες από μελλοντικά συμβόλαια πετρελαίου, ενώ με βάση το σχέδιο, για άλλους τρεις μήνες τα ΕΛΠΕ θα αγοράζουν αργό, αποπληρώνοντας τους προμηθευτές τους σε διυλισμένα προϊόντα», συμπληρώνεται.