Πανελλήνιες 2015 - Θέματα και λύσεις σε Χημεία, Λατινικά, Ηλεκτρολογία, Ανάπτυξη Εφαρμογών

2015-05-27 16:27

Σε Λατινικά, Χημεία, Ηλεκτρολογία και Ανάπτυξη Εφαρμογών διαγωνίστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι στις πανελλαδικές εξετάσεις. Τα θέματα ήταν βατά αλλά για μαθητές καλά προετοιμασμένους.

Τα θέματα στα Λατινικά, τη Χημεία, την Ηλεκτρολογία Τεχνολογικής Κατεύθυνσης 1 και Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον ήταν μεν βατά, αλλά και για καλά προετοιμασμένους μαθητές εκτίμησαν εκπαιδευτικοί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το NewsIt, σε συνεργασία με τα φροντιστήρια Πουκαμισάς, σας προσφέρει τις απαντήσεις στα θέματα που "έπεσαν".


ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΛΑΤΙΝΙΚΩΝ 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΛΑΤΙΝΙΚΑ 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΗΜΕΙΑΣ 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΧΗΜΕΙΑ 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑ 


Στα Λατινικά, μάθημα που παραδοσιακά θεωρείται εύκολο και δίνει υψηλούς βαθμούς στους υποψήφιους, τα θέματα ήταν βατά χωρίς παγίδες, αν και κάποια από τα θέματα απαιτούσαν προσοχή. Πέρυσι, το 41,63% των υποψηφίων είχε βαθμολογηθεί από 15 έως άριστα, το 26,96% από 10 έως 14,9 και το 31,44% κάτω από τη βάση.

Στη Χημεία, τα θέματα κάλυψαν ένα ευρύτατο φάσμα ύλης και κρίνονται μέτριας δυσκολίας, ενώ σχετικά δύσκολα και μη αναμενόμενα κρίνονται τα θέματα και στην Ηλεκτρολογία. Στο μάθημα της Χημείας πέρυσι το 51,57% είχε γράψει από 15 έως 20, το 24,69% από 10 έως 14,9 και το 23,73% κάτω από τη βάση. Στηνηλεκτρολογία τα αντίστοιχα ποσοστά ήταν 65,35%, 21,11% και 13,74%.

Αναμενόμενα κρίνονται, τέλος, τα θέματα στην πληροφορική όπου πέρυσι οι μισοί μαθητές είχαν γράψει κάτω από τη βάση. Συγκεκριμένα, από 0 έως 9 είχε γράψει το 51,34%, ενώ το 23,70% είχε γράψει από 15 έως 20 και το 24,96% από 10 έως 14,9.

Την εκτίμηση ότι οι βάσεις εφέτος θα ακολουθήσουν πτωτική πορεία ενισχύει ο βαθμός δυσκολίας των θεμάτων στα τέσσερα μαθήματα όπου διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι των πανελληνίων εξετάσεων.

Οι περίπου 105.000 υποψήφιοι που διεκδικούν κάτι περισσότερο από 68.000 θέσεις σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ επιστρέφουν στα θρανία την Παρασκευή προκειμένου να διαγωνισθούν στην Ιστορία κατεύθυνσης και στη Φυσική κατεύθυνσης.

Ο εξεταστικός μαραθώνιος ολοκληρώνονται στις 2 Ιουνίου με το μάθημα επιλογής των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας.

Για τα ειδικά μαθήματα οι εξετάσεις θα ξεκινήσουν στις 17 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν στις 24, ενώ η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) θα διεξαχθεί από 15 Ιουνίου ως και 26 Ιουνίου.

Οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ θα αρχίσουν την Τρίτη 9 Ιουνίου.

Οι βαθμοί θα ανακοινωθούν το τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου, ενώ οι βάσεις μετά τις 20 Αυγούστου.

 

Πηγή: newsit.gr