Πανεπιστήμιο στα ...Ρεβένια !!!

2017-03-23 21:55

Πανεπιστήμιο στα Ρεβένια - Χρονογράφημα τού Φοίβου Ιωσήφ

Σύμπαν το Χριστεπώνυμον κοινόν της πόλεως της Λαμίας πανηγυρίζει την απόφαση του Υπουργείου Xωροταξίας και Mυελού άνωθεν του κρανίου για την δημιουργία Πανεπιστημίου στην συνοικία Ρεβένια δυτικά της πόλεως και ανατολικά του χωρίου Μπεκί. Είναι μία πράξη πρωτοποριακή ως προς την καταδίωξη, την σύλληψη και εν τέλει τον τοκετό.
Προχωρούμε, δεν διστάζουμε και δημιουργούμε όλες εκείνες τις προυποθέσεις για ένα άλλο καλλίτερο μέλλον των παιδιών μας στην Γερμανία, την Σουηδία και πολύ σύντομα και στην Βουλγαρία.
Οι πιέσεις των εταίρων και συμμάχων αποδίδουν καρπούς αφού το δένδρο της Ελληνικής παιδείας κάθε χρόνο και βλαστάνει περισσότερο. ΄Εγκυρες πληροφορίες από τις Βρυξέλλες κάνουν λόγο για προτάσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου να μην ισχύουν τα πτυχία των Ελληνικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα, παρά μόνον στις βόρειες χώρες του σκληρού πυρήνα της Ευρωζώνης. Οι ίδιες χώρες σκέφτονται όχι μόνον να μειώσουν αλλά να συρρικνώσουν αυστηρά τους πτυχιούχους των δικών τους Πανεπιστημίων προκειμένου να ελαχιστοποιήσουν το κόστος για την παιδεία τους. Το βάρος του κόστους θα μεταφέρουν στον προϋπολογισμό του Ελληνικού Υπουργείου παιδείας. Τα Γερμανικά και Βελγικά εργοστάσια και νοσοκομεία θα επανδρωθούν με ΄Ελληνες μηχανικούς και γιατρούς. Οι Γερμανοί θα κρατήσουν μόνον το ταμείο. Ο μπεζαχτάς πάντα είναι μία περισότερο ενδιαφέρουσα περίπτωση.
Επομένως, επιβάλλεται η άμεση ίδρυση και άλλων πανεπιστημίων, διότι ως πιστοί σύμμαχοι δεν μπορούμε να μην αναλάβουμε κι εμείς έναν νευραλγικό τομέα. Ήδη το Γερμανικό υπουργικό συμβούλιο απέστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον ΄Ελληνα Πρωθυπουργό για την πολλαπλή ίδρυση πανεπιστημίων και υπογραμμίζει πως αναλαμβάνει την προσφορά εργασίας στα ελληνόπαιδα με μόνον όρο η Ελλάδα να επιτρέπεται να κατασκευάζει προϊόντα μόνον έως κορδόνια για άρβυλα και σακουλάκια για χαρτομάντηλα. Η παράβαση αυτού του όρου θα αποτελεί πάντα αιτία απέλασης όλων των Ελλήνων επιστημόνων.
Ο σύνδεσμος καταστηματαρχών Κοπεγχάγης αποφάσισε τελικά την αποδοχή των πτυχίων αρχιτεκτονικής Θεσσαλονίκης για θέσεις βοηθών σερβιτόρων σε καφέ και φαστφουντάδικα τετάρτης κατηγορίας. Για delivery χρειάζεται και μεταπτυχιακό με άριστη γνώση της Αραμαϊκής.
Είναι καιρός να συνειδητοποιήσουμε ως ΄Ελληνες πως πρέπει να βγάλουμε επιτέλους από το μυαλό μας μεγαλεπίβολα σχέδια κατασκευής εργοστασίων για αυτοκίνητα, μπουλντόζες και ελικόπτερα.
Εμείς θα κρατήσουμε τον τομέα των Πανεπιστημίων, τι άλλο θέλουμε? ΄Ηρθε νομίζω η ώρα να δημιουργήσουμε σχολές νευροχειρουργικής και αεροναυπηγικής στο Συράκο Ιωαννίνων , στον ΄Εχινο Ξάνθης, στον κάβο Μαλιά και στο ακρωτήριο του Καφηρέως. Να μην αποκλείσουμε και τον Μύτικα του Ολύμπου. Πανεπιστήμια, παντού πανεπιστήμια διότι είναι γνωστό πως ευκολότερα δημιουργείς ένα πανεπιστήμιο παρά ένα εργοστάσιο παραγωγής ελαστικών αυτοκινήτων. Εκεί θα προσλάβουμε καθηγητές, υφηγητές, επίκουρους καθηγητές, πρυτάνεις, αντιπρυτάνεις, κοσμήτορες, κελευστές, ακόμη και θερμαστές. Θα κάνουμε εγκαίνια, θα παίξουν καραμούζες, θα κόψουμε κορδέλες, θα κόψουμε κόρτε και εν τέλει μπορεί να κόψουμε και τον λαιμό μας, στο χέρι μας είναι.

 Τα εργοστάσια θέλουν Κουτρουμπήδες, Στασινοπουλέους και Μποδοσάκηδες, γνωστούς όμως από το παρελθόν για τις απάτες και τις λωποδυσίες τους εις βάρος του πανάγαθου λαού. Μακριά από μας τέτοιοι κεφαλαιούχοι παλιάνθρωποι. Εμείς από μικροί έχουμε ροπή προς τους κκ. Πρυτάνεις, σχολάρχες και καθηγητάς επί τιμή και ατιμία. Επίσης η ροπή μας ευρίσκεται σε ακμή και ως προς τις συνελεύσεις, τις συνεδριάσεις, τις καταλήψεις και τις αναλήψεις, αν και όταν μας δοθεί η ευκαιρία. Ο φασισμός δεν θα περάσει, οι πτυχιούχοι μόνον θα περάσουν τα σύνορα κατευθυνόμενοι εις επικουρίαν της Γερμανικής οικονομίας μιάς και τα πτυχία τους θα είναι χρυσάφι για στους Γερμανούς επιχειρηματίες.
Ας σταματήσουμε την αποβλάκωση της συνεχούς ίδρυσης πανεπιστημίων, είναι φάκα καθυστέρησης των Ελληνόπαιδων να βρεθούν μπροστά στον Μινώταυρο της ανεργίας, είναι valium σε δόση εξόντωσης. Φτάνουν τα πτυχία, γεμίσαμε τα σαλόνια και τώρα κρεμάμε και στις τουαλέτες. Οι ΄Ελληνες σήμερα έχουν ανάγκη από δουλειά, από παραγωγικότητα, από πενηντάευρα, για να το πούμε πιο κατανοητά, μήπως και το καταλάβουμε καμιά φορά.

Φοίβος Ιωσήφ