Παραπέμπεται σε δίκη ο Γ. Καρατζαφέρης

2015-06-12 23:11

"Στα μαλακά" ρίχνει τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών καθώς μετατρέπει σε πλημμέλημα, από κακούργημα που ήταν η αρχική κατηγορία, την ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες, στην οποία είχε αποκρύψει έσοδα 6,6 εκατομμυρίων ευρώ από την off shore εταιρεία Catalina Ltd.

Σύμφωνα με τη δικαστική κρίση το γεγονός ότι δεν δηλώθηκε το επίμαχο ποσό δεν έγινε επ' ωφελεία της ιδιότητός του, όπως ορίζει ο νόμος, και επομένως το αδίκημα δεν μπορεί να πάρει κακουργηματική μορφή.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ αντιμετώπιζε κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες, καθώς είχε προκύψει το "ορφανό" ποσό μετά από έλεγχο των δηλώσεων της περιουσιακής του κατάστασης που είχε ζητήσει η Βουλή. Επίσης κατηγορούνταν για το ότι δεν δήλωσε 1,65 εκατ. ευρώ που είχε λάβει με τρία εμβάσματα σε λογαριασμό της Catalina από εταιρεία που εμπλέκεται στην έρευνα για τις αμαρτωλές προμήθειες των εξοπλιστικών, καθώς και για το ότι δεν δήλωσε διαμέρισμα στις Βρυξέλλες.
Ο Γ. Καρατζαφέρης δεν παραπέμπεται για ακίνητα αξίας περίπου 20 εκατ. ευρώ, τα οποία σύμφωνα με την ποινική δίωξη δεν είχαν δηλωθεί. Με το ίδιο βούλευμα διατάσσεται η συνέχιση της έρευνας για α) λίρες που βρέθηκαν σε θυρίδα του προέδρου του ΛΑΟΣ και ο ίδιος υποστηρίζει ότι ανήκουν στον εγγονό του και β) μετοχές της City Press, για τις οποίες φέρεται να υπάρχει διαδοχική αγοραπωλησία.