Παράταση υποβολής δηλώσεων ΟΣΔΕ έως 15 Ιουνίου 2017

2017-05-13 21:49

Την παράταση του χρόνου υποβολής των δηλώσεων ενιαίων ενίσχυσης κατά ένα μήνα αποφάσισε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, κάνοντας χρήση της δυνατότητας επέκτασης της σχετικής προθεσμίας που ενέκρινε η Κομισιόν.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, προχώρησε στην υπογραφή απόφασης με την οποία παρατείνεται η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων ενιαίας ενίσχυσης έως τις 15/6/2017, από τις 15/5/2017 που ήταν η αρχική προθεσμία.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου μία εβδομάδα ο αρμόδιος Επίτροπος, Phil Hogan, ανακοίνωσε ότι αποφασίστηκε να δοθεί παράταση ενός μηνός, έως τα μέσα Ιουνίου, κατόπιν σχετικών αιτημάτων από έναν αριθμό κρατών-μελών που προχώρησαν σε αλλαγές στα διοικητικά τους συστήματα για τον χειρισμό των αιτήσεων, με αντίκτυπο στην έγκαιρη υποβολή τους από τους αγρότες.

Το μέτρο εφαρμόζεται στις αιτήσεις τόσο για τις άμεσες ενισχύσεις όσο και για τις χρηματοδοτήσεις εθνικών προγραμμάτων αγροτικής ανάπτυξης (που αμφότερα χρηματοδοτούνται στο πλαίσιο της ΚΑΠ).