Πέθανε ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγάθωνος π.Δαμασκηνός

2017-06-23 15:03

Λίγο πριν το μεσημέρι έφυγε από την ζωή σε ηλικία 68 χρόνων ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγάθωνος π.Δαμασκηνός Ζαχαράκης.
Ο θάνατος του ήταν αιφνίδιος και αποδίδεται σε καρδιακή ανακοπή.

 Σήμερα το  πρωί ο μακαριστός έχει τελέσει θεία λειτουργία και μίλησε στους πιστούς που βρίσκονταν στο Μοναστήρι.

Λίγο αργότερα,σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων,πέρασε από την Σπερχειάδα γιά κάποιες αγορές καί εργασίες.

Στο γυρισμό ένοιωσε αδιαθεσία και κατέρρευσε, και παρά τις προσπάθειες των άλλων μοναχών να του παράσχουν  πρώτες βοήθειες, δεν επανήλθε.Διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Λαμίας  αλλά δυστυχώς ήταν αργά…

Ο π.Δαμασκηνός ήταν ένας εξαίρετος ιερωμένος ,αρχιμανδρίτης , αλλά και καθηγητής  θεολόγος στο εκκλησιαστικό λύκειο Λαμίας.
Ήταν η συνέχεια και η συνέπεια του προηγουμένου της Μονής μακαριστού Γερμανού και διακρίνονταν για τον ορθό λόγο του και θεολογική του επάρκεια.
Ήταν επίσης μέλος του συλλόγου δωρητών οργάνων αφού και ο ίδιος πριν από  μια δεκαετία περίπου είχε κάνει μεταμόσχευση ήπατος στο Μαϊάμι των ΗΠΑ από τον έλληνα χειρουργό κ.Τζάκη.

Η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο 24/6/2017 στις 12:00 στην Ιερά Μονή Αγάθωνος.

 

Η επίσημη ανακοίνωση της Μητρόπολης Φθιώτιδας:

Αιφνίδια Εκδημία του Αρχιμ. π. Δαμασκηνού Ζαχαράκη, Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγάθωνος

«Η Ιερά Μητρόπολις Φθιώτιδος με βαθειά θλίψη αναγγέλλει την προς Κύριον εκδημίαν τού Αρχιμανδρίτη π. Δαμασκηνού Ζαχαράκη, Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Παναγίας Αγάθωνος.

Ο μακαριστός Καθηγούμενος εκοιμήθη αιφνιδίως σήμερα το πρωί της Παρασκευής 23 Ιουνίου 2017, αφού πρώτα λειτούργησε και ωμίλησε σε προσκυνητές της Ιεράς Μονής.

Η απώλεια είναι μεγάλη, καθότι ο εν λόγω Αρχιμανδρίτης υπηρετούσε επί πολλά την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος ως Κληρικός της και ως Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγάθωνος, ήταν Πνευματικός πολλών Ιερέων και απλών πιστών και αφιέρωσε τη ζωή του στην υπηρεσία του πλησίον.

Το σκήνωμά του θα τεθεί από σήμερα το απόγευμα σε λαϊκό προσκύνημα στο Καθολικό της Ιεράς Μονής.

Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεσθεί αύριο στις 12:00 το μεσημέρι στο Καθολικό της Ιεράς Μονής από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Νικόλαο.

Σημειώνεται πως, λόγω του θλιβερού γεγονότος,  με απόφαση του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, αναβάλλεται η προγραμματισμένη για αύριο Επιστημονική Ημερίδα, που ήταν αφιερωμένη στον Εθνομάρτυρα Αθανάσιο Διάκο»

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Δείτε το βίντεο στο οποίο ο μακαριστός π. Δαμασκηνός μιλάει γιά την ιστορία της Ιεράς Μονής Αγάθωνος