Πιλότος χάθηκε, κατέβασε το ελικόπτερο σε λεωφόρο για να ρωτήσει πού βρίσκεται

2017-02-16 21:26

Ρωτώντας πάει στην πόλη κανείς, το λέει και ο λαός. Ακόμη κι είναι πιλότος ελικοπτέρου.

Κι όμως, αυτό συνέβη στο Καζακστάν, όπου ένα ελικόπτερο προσγειώθηκε σε χιονισμένη λεωφόρο, μπλοκάροντας ένα κομβόι φορτηγών. Σύμφωνα με το RT, αμέσως μετά κατέβηκε κάποιος από το ελικόπτερο και άρχισε να ζητάει οδηγίες για το πώς θα πάει στην πιο κοντινή πόλη.

Στο βίντεο, που εμφανίστηκε στα social media, ακούγεται κάποιος να λέει «Τι διάολο κάνει; Είναι στη μέση του δρόμου», σύμφωνα με το RT. Στη συνέχεια εμφανίζεται να κατεβαίνει κάποιος από το ελικόπτερο και πηγαίνει στο πρώτο φορτηγό, όπου όπως φαίνεται ζήτησε οδηγίες, πριν φύγει.

«Εχουν χαθεί», αναφέρει κάποιος που μιλά στον ασύρματο του κομβόι των φορτηγών, προσπαθώντας να μην γελάσει. «Ηρθε να ρωτήσει τον δρόμο για το Ακτόμπε», προσθέτει. 

Πάντως, αφού το βίντεο έγινε viral, το υπουργείο Αμυνας του Καζακστάν ανακοίνωσε ότι ήταν μία «προγραμματισμένη άσκηση οπτικού προσανατολισμού», στην οποία οι πιλότοι πρέπει να καταλάβουν πού βρίσκονται «μεταξύ άλλων και με ανθρώπινη έρευνα». Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η άσκηση ήταν επιτυχής.