Ποινικές διώξεις για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη

2015-04-04 16:18

Διώξεις για παράβαση καθήκοντος κατ΄ εξακολούθηση, άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ιωαννίνων, σε βάρος δύο στελεχών της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, αλλά και κατ΄ αγνώστων, με βάση όσα αναφέρονται στο πόρισμα του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, που περιλαμβάνει καταγγελίες για περιστατικά bullying σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Σύμφωνα με το epiruspost.gr, οι διώξεις στρέφονται κατά του πρώην διευθυντή της Σχολής (καθηγητή ζωοτέχνης) και της υπεύθυνης της εστίας (καθηγήτρια ζωοτέχνης), ενώ η προανάκριση ανατέθηκε στην υποδιεύθυνση ασφάλειας Ιωαννίνων, η οποία ξεκίνησε ήδη να λαμβάνει καταθέσεις.

Για τις διώξεις έχουν ενημερωθεί τόσο η διοίκηση του Οργανισμού, όσο και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με σχετικό έγγραφο από την εισαγγελία.

Στα πλαίσια της προανάκρισης, κατέθεσε στις αρχές της εβδομάδας και η Μαρία Γιακουμάκη, μητέρα του Βαγγέλη, στην υποδιεύθυνση ασφάλειας Ρεθύμνου, υποστηρίζοντας ότι ο Βαγγέλης δεν της είχε αναφέρει κάτι σοβαρό, κάτι που να την ανησυχήσει και όταν τον ρωτούσε για τα συγκεκριμένα περιστατικά, απαντούσε «κάνουμε πλάκα».

Σημειώνεται ότι η δικογραφία που αφορά το πόρισμα που συνέταξε τριμελής επιτροπή του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και περιείχε αναφορές για περιστατικά βίας σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη, είναι διαφορετική από εκείνη που αφορά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έβαλε τέλος στη ζωή του ο 20χρονος σπουδαστής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων.

Παράλληλα, αναμένεται και το πόρισμα του ιατροδικαστή, Θόδωρου Βουγιουκλάκη, από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ, μετά και την λήψη όλων των αποτελεσμάτων από τις τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις, καθώς και από τις αναλύσεις υλικού που βρέθηκε στο σημείο όπου εντοπίστηκε ο αυτόχειρας