Προφυλακιστέοι κρίθηκαν ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του

2018-10-24 00:02

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου -Φωτογραφία: Eurokinissi

Προφυλακιστέους έκριναν οι ανακρίτρια διαφθοράς και η εισαγγελέας τον πρώην υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου και την σύζυγό του, Σταυρούλα Κουράκου.

Υπενθυμίζεται ότι το ζεύγος Παπαντωνίου κατηγορείται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και συγκεκριμένα ότι το ποσό των 2,8 εκατ. ελβετικών φράγκων που βρέθηκα στους λογαριασμούς του, δόθηκε ως δώρο στον Γ. Παπαντωνίου την περίοδο που ήταν υπουργός Αμυνας, προκειμένου να προτιμήσει συγκεκριμένη εταιρεία για την αναβάθμιση έξι φρεγατών του 2003, έναντι άλλων.

Αργά το απόγευμα, μετά από έξι ώρες ολοκληρώθηκε και η απολογία της συζύγου του Γιάννου Παπαντωνίου Σταυρούλας Κουράκου η οποία κατηγορείται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ενώ το μεσημέρι είχε ολοκληρωθεί η μαραθώνια (16 ωρών) απολογία του Γ. Παπαντωνίου η οποία ξεκίνησε από την Δευτέρα.


Σύμφωνα με πληροφορίες και οι δύο αρνήθηκαν την υποστηρίζοντας πως δεν υπάρχει κάποια ύποπτη ροή χρήματος που να κατέληξε στους λογαριασμούς τους και χαρακτηρίζοντας διάτρητο το κατηγορτητήριο.

Ωστόσο οι εξηγήσεις τους δεν έπεισαν τις ανακριτικές αρχές. Ο Γιάννος Παπαντωνίου είναι ο δεύτερος πρώην υπουργός - μετά τον Ακη Τσοχατζόπουλο - που κατηγορείται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος με αφορμή εξοπλιστικό πρόγραμμα.

Οπως είθισται, μετά την κρίση των αρχών ως προφυλακιστέους, οι Γιάννος Παπαντωνίου και Σταυρούλα Κουράκου θα κρατηθούν απόψε στη ΓΑΔΑ και αύριο θα οδηγηθούν στη φυλακή ως προσωρινά κρατούμενοι.