Προκαταβολή 10% και 36 δόσεις στα αγροτικά τιμολόγια ΔΕΗ

2016-02-16 08:54

Δυνατότητα διακανονισμού, όπως και στα οικιακά τιμολόγια, θα ισχύσει για τις οφειλές στα αγροτικά τιμολόγια της ΔΕΗ, καταβάλλοντας αρχικά το 10% της οφειλής ως προκαταβολή και έπειτα ρύθμιση 36 δόσεων, σύμφωνα με δέσμευση του υπουργού Ενέργειας, Πάνου Σκουρλέτη. Πρόκειται για δέσμευση την οποία φαίνεται πως απέσπασε ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παπαδόπουλος, από τον υπουργό.

Μάλιστα, ο κ. Σκουρλέτης, μιλώντας για ευνοϊκές ρυθμίσεις προς τους αγρότες πρότεινε για όσους είναι καλοπληρωτές 10% έκπτωση στα τιμολόγια.

Σε ανακοίνωση του βουλευτή Λάρισας αναφέρονται τα εξής: «με πρωτοβουλία του Λαρισαίου βουλευτή πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχετικά με το αγροτικό ρεύμα. Ειδικότερα, στο πλαίσιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας και της μείωσης του κόστους παραγωγής ο βουλευτής ζήτησε και συζήτησε με τον αρμόδιο υπουργό ειδικές και άμεσες ρυθμίσεις για την ελάφρυνση των αγροτών. Η μείωση του κόστους παραγωγής σε συνδυασμό με την παραχώρηση των ανεκμετάλλευτων δημόσιων γαιών είναι ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια του μικρού και μεσαίου αγρότη.

Από την πλευρά του, ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι για τους αγρότες οι οποίοι έχουν οφειλές στα αγροτικά τιμολόγια της Δ.Ε.Η. θα ισχύσει ό,τι και στα οικιακά, δηλαδή θα δίνεται η δυνατότητα διακανονισμού καταβάλλοντας αρχικά το 10% της οφειλής ως προκαταβολή και έπειτα ρύθμιση 36 δόσεων, ενώ πρότεινε για όσους είναι καλοπληρωτές 10% έκπτωση στα τιμολόγια».

dikaiologitika.gr