Προς παράταση προθεσμίας για το ΚΤΕΟ με έκπτωση στο πρόστιμο

2015-09-30 16:10

Προς παράταση οδεύει η πρώτη προθεσμία για έλεγχο από το ΚΤΕΟ οχημάτων που δεν είχαν περάσει εως και τις 30/06/2014 με την καταβολή του 50% του προστίμου εκπρόθεσμου ελέγχου αφού πληροφορίες θέλουν το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών να προσανατολίζεται - εκτός απροόπτου - για επέκταση της πρώτης προθεσμίας λόγω της μεγάλης προσέλευσης ιδιοκτητών αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών τις δύο τελευταίες ημέρες

Η δεύτερη ημερομηνία λήγει στις 31 Οκτωβρίου και αφορά όλα τα οχήματα που είναι εκπρόθεσμα από 01 Ιουλίου του 2014 έως το τέλος του 2015. Η τρίτη και φαρμακερή προθεσμία λήγει στις 30 Νοεμβρίου και θα αφορά όσους ιδιοκτήτες οχημάτων δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ εντός του 2015.

Όποιοι από τους οδηγούς αμελήσουν και τις τρεις ημερομηνίες τότε χάνεται η έκπτωση στο πρόστιμο καθυστέρησης. Έτσι θα πληρώσουν 65 ευρώ το πρόστιμο καθυστέρησης, και 150 ευρώ το πρόστιμο που θα βεβαιώνεται απευθείας στην εφορία. Συνολικά, δηλαδή θα κληθούν  να πληρώσουν τα 215 ευρώ σε πρόστιμα και σε αυτά θα πρέπει να προσθέσει κανείς και το κόστος του τεχνικού ελέγχου.

Πάντως, οι μέχρι τώρα εκτιμήσεις δείχνουν πως τα πρόστιμα που θα επιβληθούν θα είναι πολλά, καθώς περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα και περίπου 1 εκατομμύρια δίκυκλα δεν έχουν περάσει ακόμα τεχνικό έλεγχο ΚΤΕΟ.