Ψάχνουν ίδιο δράστη στην εκτέλεση του αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού και στη ληστεία στη Φαρκαδόνα Τρικάλων

2015-04-15 23:10

Ενδείξεις περί συσχετισμού της ληστείας υποκαταστήματος τράπεζας στη Φαρκαδόνα Τρικάλων πριν από δέκα ημέρες με λεία 197.000 ευρώ με τη δολοφονία του αρχιφύλακα του Δομοκού στον Κούβελα Φθιώτιδας πριν από ενάμιση μήνα διαθέτουν οι διωκτικές αρχές.
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ερευνούν το ενδεχόμενο να υπάρχει τουλάχιστον ένας κοινός δράστης στις δύο αυτές επιθέσεις και οι υποψίες στρέφονται σε νεαρό έλληνα ποινικό που έχει απασχολήσει αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια τις διωκτικές αρχές.

Στις 21 Φεβρουαρίου 2015, τρεις ένοπλοι με Καλάσνικοφ και εννιάρι όπλο πυροβόλησαν 43 φορές τον 47χρονο αρχιφύλακα την ώρα που έβγαινε από το πατρικό του σπίτι στο παραλιακό χωριό της Φθιώτιδας και εξαφανίστηκαν. Από βαλλιστικούς ελέγχους προέκυψε ότι το Καλάσνικοφ είχε χρησιμοποιηθεί σε ανεξιχνίαστη απόπειρα διάρρηξης τράπεζας στον Ασπρόπυργο στις 4 Σεπτεμβρίου 2012, ενέργεια η οποία αποδίδεται σε συμμορία ομογενών από την πρώην Σοβιετική Ένωση. Οι ίδιοι συνδέθηκαν με ένοπλη ληστεία σε πρατήριο στην ίδια περιοχή.

Οι αξιωματικοί βρήκαν παλιότερο «δίαυλο» επαφής των Ρωσοπόντιων με τον προαναφερόμενο έλληνα ποινικό, ο οποίος θεωρείται «ύποπτος πρώτης γραμμής» για τον φόνο του αρχιφύλακα και πιθανόν ύστερα από εντολές έλληνα μεγαλοκακοποιού.

Όσον αφορα τη ληστεία στη Φαρκαδόνα Τρικάλων στις 2 Απριλίου 2015, σε αυτή συμμετείχαν τουλάχιστον τρεις ένοπλοι. Χαρακτηρίζονταν μετρίου αναστήματος, φορούσαν γυαλιά, περούκες και καπέλα τζόκεϊ ή σκούφους και έμειναν με χαρακτηριστική ψυχραιμία μέσα στο τραπεζικό κατάστημα για περίπου 30 λεπτά περιμένοντας μέχρι έως ότου οι υπάλληλοι του υποκαταστήματος να ανοίξουν και το ΑΤΜ. Η Αστυνομία έφθασε επί τόπου με σημαντική καθυστέρηση. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. και σε αυτή τη ληστεία φέρεται να έχουν ταυτοποιήσει τον προαναφερόμενο έλληνα ύποπτo.

πηγή: tovima.gr